Erasmus Universiteit Rotterdam

Drs. A. van Rossum nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Erasmus Universiteit Rotterdam

Staatssecretaris drs. M. Rutte, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft per 1 oktober 2005 drs. A. van Rossum benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Drs. A. van Rossum (1945) is chief executive officer en voorzitter van het executief comité geweest van het verzekerings- en bankconcern Fortis. Daarvoor was hij senior firmant bij Mckinsey and Company. Hij vervult een aantal commissariaten, waaronder bij Credit Suisse Groupe, Winterthur Groupe en VNU.
Met zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Toezicht EUR keert Anton van Rossum terug naar zijn alma mater waar hij in de jaren zestig algemene en bedrijfseconomie studeerde. De benoemingsperiode geldt voor vier jaar, tot en met 30 september 2009. In de Raad van Toezicht neemt Van Rossum de voorzittershamer over van prof.drs. C.A.J.Herkströter RA, die sinds de vorming van de Raad in 1997 voorzitter is geweest.

De overige leden van de Raad van Toezicht zijn prof.mr. L.A. Geelhoed, prof.dr. W.A.F.G. Vermeend, mevrouw prof.dr. J.M. Bensing PhD en prof.dr. P. Winsemius.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie: mr. E.P.J. Jaspar, secretaris Raad van Toezicht EUR,
Tel. (010) 408 1760 of 408 1125

gewijzigd op 24 oct 2005 11:28