Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 oktober 2005

Met auto tegen woning

Jongens rijden met auto van pa rond en eindigen tegen woning

Enschede

Zondagmorgen 23 oktober werd om ongeveer 11.20 uur een aanrijding gemeld op de Elferinksweg in Enschede. Bleek dat een personenauto tot stilstand was gekomen tegen de pui van een woning. Een 14 jr. jongen uit Enschede was samen met een 16 jr. vriendje, ook uit Enschede, aan het rijden geweest met de auto van zijn vader. Onderweg hadden ze nog een neef van de 16 jr., een 17 jr. jongen uit het Groningse Wintschoten opgepikt. Om beurten hadden de drie een eindje gereden en toen de 17 jr. achter het stuur zat raakte hij op de kruising Wethouder Nijhuisstraat - Elferinksweg de macht over het stuur kwijt en trapte op het gas in plaats van op de rem. Ten gevolge hiervan kwam de auto tegen een hoekwoning op de Elferinksweg tot stilstand. De auto werd total loss afgesleept en tegen de 17 jr. zal in ieder geval proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van de aanrijding. (05-134500)

Ex vernielt complete inboedel

Man aangehouden nadat hij bij zijn ex-vriendin de gehele inboedel had vernield

Enschede

Zondagavond 23 oktober omstreeks 20.35 uur werd doorgegeven dat in een woning aan de Voortsweg in Enschede een ravage was aangericht. Dit bleek, want van de aanwezige inboedel was weinig meer heel. De bewoonster, een 59 jr. Enschedese, vertelde de politiemensen dat haar ex- vriend voor deze vernielingen verantwoordelijk was geweest. Hierop werd deze ex, een 41 jr. Enschedeër, in zijn woning aangehouden. Deze aanhouding vond plaats met toestemming van de officier van justitie. De 41 jr. is meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Wat de exacte aanleiding van de vernieling is geweest, en hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. (05-134596)

Auto in de sloot

Auto met drie inzittenden raakt in de sloot, 1 van de drie naar het ziekenhuis

Saasveld

Zondagmorgen 23 oktober werd in alle vroegte om 07.10 uur gemeld dat er op de Postweg in Saasveld een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een personenauto, met als bestuurder een 22 jr. Hengeloër, samen met twee inzittenden, een 23 jr. man uit Borne en een 25 jr. inwoonster van het Duitse Gutersloh, op weg waren naar huis. De drie hadden een discotheek bezocht in Uelsen (D). Op de Postweg had de bestuurder naar zijn zeggen uit moeten wijken en was daardoor in de slip geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen. De auto was total loss en werd afgesleept. De 25 jr. inzittende werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De andere twee kwamen met de schrik vrij. (05-134473)

Twee zwaar gewonden bij aanrijding

Frontale aanrijding na inhaalmanoeuvre, twee inzittenden door brandweer uit wrak gehaald en naar ziekenhuis

De Lutte

Zondagavond 23 oktober werd om ongeveer 19.35 uur een ernstige aanrijding gemeld op de Bentheimerstraat in De Lutte. Ter plaatse werden twee ernstig vernielde auto's aangetroffen en in een van de twee auto's zaten twee inzittenden bekneld. Deze twee, inwoners van De Lutte van 21 en 20 jr., werden door de brandweer uit het wrak gehaald en door een ambulance met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De bestuurster van de andere auto, een 40 jr. mevrouw uit De Lutte, kwam met de schrik vrij. Vermoedelijke aanleiding van de aanrijding is waarschijnlijk gelegen in het volgende. De 21 jr. over de Bentheimerstraat reed gereden uit de richting van de Duitse grens. Voor hem reed een andere auto die hij wilde inhalen. Omdat er een tegenligger aankwam hield hij vermoedelijk in maar geraakte hierbij in de berm en kwam daarna frontaal in aanrijding met de tegenligger, de auto van de 40 jr. In het ziekenhuis in Enschede is door een gemeentearts een bloedproef afgenomen van de 21 jr. bestuurder omdat er mogelijk sprake is geweest van alcoholgebruik. (05-134577)

125 km per uur i.p.v. 50

Automobilist mag rijbewijs inleveren na het overtreden snelheid met 75 km per uur

Hengelo

Politiemensen reden zondag de 23e oktober aan het begin van de avond over de Bornsestraat in Hengelo. Zij werden daarbij met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. Binnen de bebouwde kom van Hengelo werd de betreffende auto gevolgd over een afstand van ongeveer 600 meter. Hierbij werd een snelheid gehaald van ongeveer 125 km. per uur, daar waar 50 is toegestaan. De automobilist, een 23 jr. Hengeloër, werd aan de kant gezet, en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-134618)

Met 2,4 promille achter het stuur

Automobilist opnieuw met veel te hoog promillage aangehouden

Hengelo

Zondagmorgen 23 oktober om ongeveer 06.10 uur werd door politiemensen op de Europalaan in Hengelo een automobilist aangetroffen die bij zijn auto stond waarvan twee banden en velgen kapot gereden waren. Hoe dit is ontstaan is niet duidelijk geworden. Wel werd duidelijk dat de automobilist, een 50 jr. man uit Delden, veel te veel had gedronken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2,4 promille uit. Aan het bureau bleek bovendien dat het rijbewijs van de 50 jr. niet meer ingevorderd hoefde te worden omdat dit in augustus jl. al was gedaan. Toen werd 2,5 promille in zijn bloed aangetroffen. De auto werd afgesleept en in beslaggenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (05-134458)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --