Gemeente Maassluis

The Challenge: Een supercool sportevenement voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar

Vrijdag 21 oktober a.s. vindt The Challenge plaats in de Wethouder Smithal.
The Challenge is een uniek sportevenement voor kinderen van 8 tot 15 jaar.
Tijdens dit evenement kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende trendy sportactiviteiten. Zo is er panna-voetbal (2 tegen 2), streetbasketball (3 tegen 3), streetdance en rope-skipping (spectaculair touwspringen).
Deze activiteiten worden steeds populairder onder de jeugd. Met name panna-voetbal heeft veel beoefenaars. Steeds meer jongeren gaan op straat de sportieve strijd met elkaar aan om de ander door de benen te spelen (=panna).
Rope-skipping is echter voor veel kinderen nog onbekend. Rope-skipping is een spectaculaire vorm van touwspringen. Hierbij gaat het niet om het touw zo veel mogelijk om het lichaam heen te draaien, maar om de trucjes die je maakt tijdens het springen.

Het doel van dit evenement is om de kinderen allereerst een leuke en sportieve dag te bezorgen, maar daarnaast komen de kinderen ook in aanraking met nieuwe en trendy sporten. Het evenement wordt compleet gemaakt door een DJ die de muzikale invulling zal verzorgen. Het begint om 10:00 uur en zal om 16:00 uur eindigen.

Voor meer informatie over The Challenge en/of aanmelden, kan contact worden opgenomen met: Dennis Zaal, sportcoördinator van de gemeente Maassluis, d.zaal@maassluis.nl of 010-5931816