Gemeente Sluis

bedrijvenloket

PERSBERICHT - 14 oktober 2005

SLUIS OPENT DIGITAAL BEDRIJVENLOKET

Sluise ondernemers kunnen voortaan vanachter hun computer 24 uur per dag beschikken over alle (gemeentelijke) informatie die voor hen relevant is. De gemeente Sluis heeft namelijk een digitaal Bedrijvenloket. Het Bedrijvenloket is ontwikkeld in samenwerking met de Kamer van Koophandel. Op donderdag 13 oktober is het loket tijdens de Contacta door wethouder ir. Rein Leentfaar en de heer dr. ir. Rob van Renterghem, directeur van de Kamer van Koophandel officieel geopend. Sluis is de eerste Zeeuwse gemeente met een digitaal Bedrijvenloket.

In het Bedrijvenloket vindt een ondernemer niet alleen antwoord op algemene vragen. Ook voor specifiek Sluise vraagstukken, over bijvoorbeeld regionale wet- en regelgeving, economisch beleid, belastingen, subsidies en het aanvragen van vergunningen, kunnen ondernemers bij het Bedrijvenloket terecht. In heel begrijpelijke taal krijgen zij antwoord op hun vragen.

Wethouder Rein Leentfaar (portefeuillehouder Economische zaken): Met het digitale loket proberen we het de ondernemer gemakkelijker te maken, doordat ze er met hun vragen op ieder gewenst moment vanachter hun computer terecht kunnen. Het verbeteren van de digitale dienstverlening staat al geruime tijd hoog op de agenda bij de gemeente Sluis. Verwacht wordt dat 65 tot 70 procent van de burgers over enkele jaren via het internet met de gemeente zal communiceren. Van bedrijven zal dat percentage nog hoger liggen. Let wel, het digitale loket is geen vervanging, maar een aanvulling op het bemenste ondernemersloket in het gemeentehuis in Oostburg. Ondernemers kunnen daar natuurlijk nog steeds op afspraak terecht voor een persoonlijk advies en informatie.

Het Bedrijvenloket is een initiatief van de Kamer van Koophandel. De informatie die te vinden is in het digitale bedrijvenloket wordt verstrekt door onder andere: de Belastingdienst, Kamer van Koophandel, CBS Octrooicentrum en het CWI en wordt aangevuld met lokale informatie door gemeenten.

Het Sluise digitale Bedrijvenloket is te vinden op www.gemeentesluis.nl onder Ondernemersloket.

---

Voor nadere inlichtingen
Gemeente Sluis:
Afdeling Voorlichting, tel. 0117 - 457 123