Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 14-10-2005

Politie bekeurt bromfietsers

VRIES - De politie heeft donderdag bij een bromfietscontrole in de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Assen 47 bekeringen uitgeschreven. Ruim 20 keer kwam er op de rollentestbank uit dat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was. Verder ging het om het rijden door rood, het rijden zonder helm, het niet voeren van de juiste verlichting en het niet rijden op het juiste weggedeelte.

Bromfietsster gewond

ASSEN - een 17 jarige bromfietsster uit Gasselte is donderdagmiddag met verwondingen aan handen en benen overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Ze liep de verwondingen op toen ze op de kruising Pelikaanstraat / Gerard Doustraat in Assen in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 81 jarige Assenaar. Het meisje zou de automobilist geen voorrang hebben verleend.

Automobilist gewond bij aanrijding

HAVELTE - Een 70 jarige automobilist uit Uffelte is donderdagavond met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man raakte gewond bij een verkeersongeval op de kruising N371 / Lokweg in Havelte. Hij zou geen voorrang hebben verleend aan een bedrijfsauto, bestuurd door een 33 jarige man uit Pesse. Die kon de kruisende auto niet ontwijken. Beide auto's zijn afgesleept.

Politie bekeurt wegpiraat

EMMEN - De politie heeft vrijdagmorgen rond halfzeven tijdens de surveillance in Emmen een 17 jarige bromfietser uit Exloo bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht en het overschrijden van de maximum snelheid met ruim 50 kilometer per uur. De agenten zagen dat de man zich op de kruising Rondweg / Ph. Foggstraat niets gelegen liet aan het rode verkeerslicht. Na een korte achtervolging, waarbij snelheden werden bereikt van rond de 90 kilometer per uur heeft de politie de bromfietser aan de kant gezet. Het rijden door rood kost hem 40 euro en hij moet afwachten wat de hij moet betalen voor de snelheidsovertreding.

Ruim 70 automobilisten zonder gordel

ASSEN / HOOGEVEEN

Controleurs van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" hebben bij gordelcontroles in Assen en Hoogeveen ruim 70 automobilisten bekeurd omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. Ook de komende week is de politie op pad in Assen, Hoogeveen en Emmen voor controle op de draagplicht van de autogordel.

Brutale diefstal DVD spelers

RODEN - De politie zoekt getuigen van een brutale diefstal van drie DVD spelers uit een vestiging van Kruidvat aan de Heerestraat in Roden. De diefstal gebeurde donderdagmiddag rond halfvijf. De apparatuur was kennelijk al klaargezet bij de ingang. Toen het druk was bij de kassa pakte een tot nu toe onbekende man de dozen op en liep er mee de winkel uit. Daarbij ging het alarm af. De politie komt via tel 0900 - 8844 graag in contact met getuigen van deze diefstal.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ernest Zinsmeijer ( 0622
- 662875 ) het perspiket over tot zaterdagmorgen 08.00 uur.