D66

De agenda van de landelijk bestuursvergadering van 12 oktober werd beheerst door het aankomende partijcongres van 5 november aanstaande. Centraal daarbij stond de verschillende aspecten van de congresvoorbereiding. Het partijbestuur heeft in het kader hiervan de volgende besluiten genomen:

* Er is gekozen voor een overloop naar een extra zaal, zodat er genoeg ruimte is. Alle leden worden opgeroepen naar Delft te komen. Er wordt gestreefd naar de 1000 van Delft. * Het congres sluit af met een after-party waartoe het najaarscongres 2004 om heeft zocht (motie AV Utrecht.) De after-party wordt een spetterende bijeenkomst, waar aandacht is voor de gemeenteraadsverkiezingen 2006. Tevens wordt op de after-party op feestelijke wijze de aspergebokaal uitgereikt voor bijzondere campagneverrichtingen.
* Ten aanzien van de congresprijs is besloten dat deze 15 euro gaat bedragen. Het bestuur hoopt hiermee gestegen kosten (inflatie en de extra kosten afterparty) te dekken. Deze prijs is inclusief de toegang tot de afterparty. Daarnaast is de prijs voor de lunch beperkt tot 5,50 euro.
* Anja Overhoff, Saskia Bruines en Gerard Schouw zijn benoemd tot de drie congresvoorzitters.

Alle informatie over het congres is te vinden op: www.d66.nl/najaarscongres2005

Tijdens de overige agendapunten besprak het bestuur o.a. de personele bezetting op het Landelijk Bureau. Het bestuur is blij met het feit dat Gert van Dijk vanaf 1 januari 2006 in dienst komt als Senior Medewerker Kenniscentrum D66. In samenspraak met de Senior wordt nu invulling gegeven aan de invulling van de positie van Junior Medewerker Kenniscentrum.

De volgende LB-vergadering is op 26 oktober. Deze vindt plaats in Utrecht en het betreft een gezamenlijk vergadering met de voorzitters van de D66 Regios. Tijdens de vergadering komt o.m. de stand van zaken rond de verkiezingen voor de gemeenteraden volgend voorjaar aan de orde.

13-10-2005 15:09