Rechtbank 's-Gravenhage

Beslissing rechtbank in zaak Mohammed B. als verdachte van lidmaatschap 'Hofstadgroep' in Amsterdam Osdorp

PERSBERICHT - 's-Gravenhage 12 oktober 2005 - Op 10 oktober jl. is bekend gemaakt dat de rechtbank Rotterdam (nevenvestigingsplaats 's-Gravenhage) vrijdag 14 oktober tijdens een korte zitting mededeling doet van haar beslissing omtrent het preliminaire verweer inzake de niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen Mohammed B. als verdachte van het lidmaatschap van de zogenoemde Hofstadgroep.

Zitting in Amsterdam Osdorp om 10.30 uur
Op 10 oktober was nog niet bekend waar en hoe laat de zitting zou worden gehouden. Inmiddels is bekend dat de zitting plaatsvindt in de extra beveiligde zittingszaal van de rechtbank Amsterdam aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp. De zitting begint om 10.30 uur en zal naar verwachting ongeveer een kwartier duren. Het is een openbare zitting.

De raadsman van verdachte heeft laten weten dat zijn cliënt niet ter zitting zal verschijnen.

Toegang pers
Schrijvende pers en verslaggevers van andere media die zich voor vandaag, donderdag 13 oktober,12.00 uur hebben aangemeld krijgen op vertoon van hun perskaart toegang tot de zittingszaal voorzover het aantal zitplaatsen dit toelaat.
Men dient er bovendien rekening mee te houden dat men door de bevoegde instanties in Amsterdam zal worden gevraagd zich te identificeren alvorens men het gerechtsgebouw kan betreden. Het gebouw gaat om 9.30 uur open.

Er is geen persrechter beschikbaar.

Visuele opnamen en tekenaars niet toegestaan
De rechtbank geeft geen toestemming voor het maken van visuele opnamen en tekeningen tijdens de zitting.

Geluidsopnamen
Er mogen geluidsopnamen gemaakt worden door de media die zich daarvoor hebben aangemeld.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel. (070) 381 1943/1732.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 13 oktober 2005