Gemeente Ede

nummer 216 / Ede, 12 oktober 2005

Statuten ondertekend

Stichting Bedrijventerreinen Ede van start

De Stichting Bedrijventerreinen Ede is een feit. De gemeente Ede, het Edes Bedrijfs Contact (EBC), de politie en de brandweer hebben allen zitting in het stichtingsbestuur. De stichting sluit collectieve contracten af, bijvoorbeeld voor collectieve beveiliging, voor gezamenlijke inkoop van energie of voor gezamenlijk afvalmanagement. De Stichting heeft inmiddels het Keurmerk Veilig ondernemen ontvangen.

Wethouder Roel Kremers van onder andere economische zaken is voorzitter van de stichting. Andere bestuursleden zijn de wethouder verkeer en milieu, Peter van t Hoog, Rudi Roels, voorzitter Edes Bedrijfs Contact, Wim Plokhooij, ondernemer en lid van het Edes Bedrijfs Contact, Ton Mol, unitchef Politie Ede en Michel Kamphuis, commandant Brandweer Ede.

Slagvaardig
Het stimuleren van een duurzame en solide ontwikkeling van alle bedrijventerreinen in de gemeente Ede is het oogmerk van de nieuwe stichting. Dat leidt tot een aantrekkelijk vestigings- en ondernemersklimaat, wat in het belang is van het bedrijfsleven, maar vanzelfsprekend ook van de gemeente. Het bestuur van de stichting is van plan slagvaardig en doelgericht aan het werk te gaan. De nieuwe stichting, die nu dus formeel opgericht is, biedt allerlei collectieve diensten en producten aan waar bedrijven gebruik van kunnen maken. De rol van de gemeente Ede is daarbij faciliterend.

Facilitypoint
Voor de coördinatie van de diverse diensten is het de bedoeling te komen tot een gezamenlijk Facilitypoint. Vanuit ditpunt wordt ook het parkmanagement gecoördineerd. Momenteel wordt nog onderzocht wat de meest geschikte locatie is voor het Facilitypoint. Naar verwachting is binnenkort bekend waar het Facilitypoint wordt gevestigd.
---