Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht 13-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Door rood fietsen

NIEUWEGEIN - De politie heeft de afgelopen week meerdere malen gecontroleerd of fietsers stopten voor het rode verkeerslicht op de Noordstedeweg en de Binnenwal. In totaal werden op donderdag 6 oktober 34 minderjarigen staandegehouden en bekeurd. Hun ouders zijn per brief op de hoogte gesteld van het gevaarlijke gedrag van hun kinderen. De politie hoopt hiermee te bereiken dat het niet bij het betalen van een bekeuring blijft, maar dat met enige druk van de ouders, de fietsers zich daadwerkelijk bewust worden van het gevaar van hun haast. Twee fietsers waren meerderjarig en kregen eveneens een bekeuring. Ongeveer 39 fietsers konden niet worden staandegehouden, maar reden wel door rood. Ook op woensdagochtend 12 oktober werd een controle gehouden. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de fietsverlichting. De controles zullen worden herhaald.

Brand in school

NIEUWEGEIN- Op woensdagavond ontstond er brand in een school aan de Heemraadsweide. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een lokaal van de Lucasschool. Uit een lokaal kwamen de vlammen uit het dak.

De brandweer kwam met 4 wagens en een ladderwagen ter plaatse. Het publiek was ondertussen in grote getale naar de brand toegekomen en werd door de politie op afstand gehouden. Door het snelle optreden van de brandweer was de brand binnen een uur meester en kon zo voorkomen worden dat meerdere lokalen in vlammen opgingen. 1 Lokaal is compleet verwoest door de brand en twee andere lokalen liepen zware rook en waterschade op. De (technische) recherche van de politie Utrecht doet uitgebreid onderzoek naar de brand en heeft de zaak in onderzoek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom; 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Hennepplantage ontmanteld

VIANEN Op woensdagmiddag heeft de politie op De Limiet een hennepplantage ontmanteld.

Na binnengekomen informatie ging de politie op donderdagmiddag poolshoogte nemen. Agenten troffen in de woning 2300 hennepplanten aan. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. Alle bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Onder invloed

VIANEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 33-jarige automobilist uit Vianen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.30 uur werd hij gecontroleerd op de Westelijke Parallelweg. Uit eerste onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 380 ug/l uit. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal keerde hij huiswaarts.

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag op donderdag is een 40-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden, omdat hij zijn voertuig onder invloed van alcohol bestuurde.

Omstreeks 04.10 uur zagen agenten de automobilist met hoge snelheid op de Batauweg rijden. Op de Zwaardenburg werd hij gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 635 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

VIANEN Op woensdagavond is een 21-jarige man uit Vianen aangehouden voor mishandeling van een 29-jarige Mijdrechter.

Omstreeks 23.05 uur werden agenten aangesproken door de Mijdrechter. Hij gaf aan geslagen te zijn door een onbekende man. De 29-jarige man stond met zijn auto stil op de Kerkstraat. Opeens werd de bijrijderportier geopend door de 21-jarige man die onder invloed van alcohol verkeerde. De Mijdrechter gaf meerdere malen aan dat hij het portier moest sluiten. Hier werd geen gehoor aangegeven waarop hij uitstapte om het portier zelf dicht te doen. Op dat moment kreeg hij echter een klap van de man uit Vianen. Op aanwijzen van de Mijdrechter konden agenten de man aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Controle fietsverlichting

VIANEN Op woensdagavond heeft de politie op de Voorstraat gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Er werden 20 fietsers bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichten. Ook werd 1 bromfietser bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Daarnaast werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

Harddrugs

VIANEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 29-jarige man uit Vianen aangehouden voor verdovende middelen.

Omstreeks 00.25 uur zagen agenten de man wildplassen op de Buitenstad. Toen agenten hem om zijn legitimatie vroegen zei hij dat deze thuis lag. De agenten gaven aan dat ze hem wilde fouilleren om zo zijn identiteit vast te stellen. Op dat moment stopte hij zijn hand in zijn broekzak en haalde daar iets uit en verstopte dit achter zijn rug. Dit bleek verdovende middelen te zijn. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.