Gemeente Oss


13/10/2005 - Huurtoeslag en zorgtoeslag Misschien kent u ze al, de twee nieuwe inkomensafhankelijke toeslagen van de Belastingdienst: de huurtoeslag en de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de hoge premie die u met ingang van januari 2006 voor uw zorgverzekering moet gaan betalen. De huurtoeslag komt in de plaats van de huidige huursubsidie. In dit artikel willen we u nogmaals wijzen op het belang van tijdig aanvragen om financiële problemen te voorkomen.

Op tijd aanvragen
Hebt u nu huursubsidie, dan hebt u van de Belastingdienst in de maand september een aanvraagformulier huur- en zorgtoeslag gekregen. Ontvangt u geen huursubsidie, dan heeft de Belastingdienst u een aanvraagformulier zorgtoeslag gestuurd.Dit aanvraagformulier moet u zorgvuldig invullen en ondertekend terugsturen naar de Belastingdienst vóór 1 november 2005. Om niet in financiële problemen te komen, is het van groot belang om het formulier op tijd in te sturen. Is het formulier op tijd binnen, dan garandeert de Belastingdienst uitbetaling van de maandelijkse toeslagen met ingang van december 2005.

Toetsingsinkomen
De Belastingdienst heeft uw toetsingsinkomen voor 2006 geschat op basis van uw jaaropgave van 2004. Dit bedrag staat op het aanvraagformulier vermeld. Als u denkt dat uw inkomen in 2006 anders is, dan vult u zelf het toetsingsinkomen in. Lukt het niet om zelf het aanvraagformulier in te vullen, neemt u dan contact op met uw case-manager van Werk en Inkomen.

Nog geen aanvraagformulier ontvangen? Hebt u nog geen aanvraagformulier ontvangen? Dan kunt u dit opvragen via de Belastingtelefoon 0543 of via www.toeslagen.nl.