Gemeente Zwolle

Wethouder draagt prijs op aan alle inwoners; Zwolle groenste stad van Nederland

Zwolle is uitgeroepen tot 'groenste stad van Nederland'. Daarmee is de stad de winnaar van de nationale groencompetitie. Na een eerste stemronde was de jury unaniem van oordeel dat Zwolle dubbel en dwars verdiende. Het college van burgemeester en wethouders is uiteraard zeer verguld met deze eerste prijs, die werd uitgereikt door landbouwminister Veerman. Wethouder Peter Pot draagt deze overwinning in de eerste plaats op aan de inwoners van Zwolle. "Zij vormen het draagvlak voor alle groene plannen in de stad. Zij zijn het die al decennia lang achter de groene-vinger-structuur van Zwolle staan." Daarnaast prijst de wethouder de inzet van de vele ambtenaren die er dagelijks voor zorgen dat de stad er zo prachtig groen bij ligt.

Deze competitie is voor het zevende achtereenvolgende jaar gehouden. Zwolle doet straks namens Nederland mee aan de internationale Entente Florale, waaraan elf landen meedoen. Tien dorpen en steden hebben hun visie en beleid ten aanzien van het groen in hun gemeente en de uitwerking daarvan in de praktijk voorgelegd aan het oordeel van een deskundige jury.

Thema
Tijdens een speciale dag met het thema Groen en Gezondheid hebben Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF en Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB in hun inleidingen ondermeer het grote belang belicht van actieve recreatie in een groene omgeving dicht bij huis. In de categorie steden gingen Amstelveen, Dordrecht, 's Gravezande, Nuenen, Venray, Winterswijk en Zwolle de onderlinge competitie met elkaar aan, met Zwolle als glorieuze winnaar.