Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gezondheid SpijsPrijs 2005 voor Italiaanse pesto uit België

De Tofu pesto van Food for freedom is door Gezondheid, Nederlands grootste tijdschrift over gezondheid en lifestyle, uitgeroepen tot winnaar van de Gezondheid SpijsPrijs 2005. Tot de genomineerden behoorden ook Aviko, Albert Heijn en Ecomel.

Lekker, gezond, gemakkelijk, vernieuwend en zo veel mogelijk biologisch. Dat zijn de criteria om de titel Gezondheid SpijsPrijs te verdienen. De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie werd door de redactie van Gezondheid uitgedaagd voedingsmiddelen in te zenden. Dat gebeurde massaal. Uit de inzendingen selecteerde de jury uiteindelijk na vele proeverijen negen nominaties. Het feit dat de Tofu pesto van het Belgische bedrijf Food for freedom in Nederland alleen in natuurvoedingswinkels te koop is, stond de overwinning niet in de weg. Uit het juryrapport: "Absoluut een topper! Vernieuwend, gemakkelijk, 100 procent biologisch, gezond en erg lekker!" De Tofu pesto is ontwikkeld op basis van een Italiaans recept. De pesto van soja, noten en pitten is lactosevrij, glutenvrij en cholesterolvrij. Er zijn uitsluitend verse kruiden (basilicum, peterselie) en specerijen aan toegevoegd. Diëtist en juryvoorzitter Katinka Huiskamp: "Tofu pesto vind ik een uitstekend voorbeeld van gezond broodbeleg. Met plantaardig eiwit en gezond vet."

McDonald's
Winnaar Food for freedom en genomineerde Aviko hebben het logo van de SpijsPrijs geïntegreerd in hun verpakking. Ecomel maakt in haar advertenties melding van de nominatie. De Gezondheid SpijsPrijs is mede in het leven geroepen als reactie op jaarprijs Goede Voeding van het Voedingscentrum. Toen McDonald's genomineerd werd door het Voedingscentrum besloot de redactie dat het tijd werd voor een gezond tegengeluid.

/////