Erasmus MC


04-10-2005: Pijn en pret wetenschappelijk bekeken
Erasmus MC prikkelt in het Natuurmuseum Rotterdam

Morgen, woensdag 5 oktober opent actrice Victoria Koblenko 'Prikkels: Pijn & Pret', een manifestatie van het Erasmus MC in het Natuurmuseum Rotterdam. De opening vindt plaats om 17.15 uur in de Kunsthal Rotterdam, gelegen naast het Natuurmuseum en het Erasmus MC.

Prikkels: Pijn & Pret bestaat uit een tentoonstelling in het Natuurmuseum Rotterdam over wetenschappelijk onderzoek naar de werking van onze zenuwen en toepassingen van deze kennis in geneesmiddelen en het ziekenhuis. Onderdelen van de tentoonstelling zijn ondermeer een interactieve pijndrempeltest, waar de bezoeker zijn pijngrens kan meten, een interview met een patiënt met chronische pijn en presentaties over pijnonderzoek, pijnstillers en pijnbehandelingen.

Vanaf de Nationale Wetenweek (19 t/m 26 oktober 2005) krijgt de manifestatie Prikkels: Pijn & Pret een extra dimensie met rondleidingen die op gezette tijden vertrekken naar locaties in het Erasmus MC, waaronder de snijzaal, het skillslab en de afdeling Radiologie. Ook zijn er lezingen en anatomische lessen gepland waarbij het publiek in een collegezaal live operaties kan volgen. Een greep uit het programma:

Tentoonstelling 'Prikkels, Pijn & Pret', van 6 oktober 2005 tot en met 2 april 2006 in het Natuurmuseum Rotterdam, Westzeedijk 345 (Museumpark), Rotterdam.

Rondleidingen in het Erasmus MC vertrekken tijdens de Nationale Wetenweek van 19 tot en met 26 oktober en daarna vanuit het Natuurmuseum

Anatomische lessen: Donderdag 20 oktober, 9.30 uur: Wakkere hersenoperatie, waarbij de patiënt bij kennis is terwijl de operatie plaatsvindt, live met commentaar te volgen vanuit Collegezaal 7, Erasmus MC - Faculteit. Maandag 24 oktober, 9.30 uur: Rugoperatie van patiënt met chronische pijn in het Pijnbehandelcentrum, live met commentaar te volgen vanuit Collegezaal 7, Erasmus MC - Faculteit.

Lezing: Zaterdag 22 oktober, 14.00 uur, 'Pijn & Pret', hersenonderzoek naar pijn en het orgasme door dr. Joan Holstege (Erasmus MC) en prof.dr. Gert Holstege (Universitair Medisch Centrum Groningen).

Voor meer informatie over de tentoonstelling, openingstijden, adressen, etc.
zie: www.erasmusmc.nl/prikkels

---

De manifestatie 'Prikkels: Pijn & Pret' is mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea (hoofdsponsor), OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, GGD Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Trustfonds EUR, Volkskracht.