Gemeente Sneek


Tussenstand Fietsrace naar je Werk

Het was een geslaagde bijeenkomst van Fietsrace naar je Werk tussen gemeente Sneek en Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland afgelopen woensdag 28 september rond 16.30 uur in een zonnige stadhuistuin te Sneek.

De aanwezigen vertegenwoordigden een totale groep van ruim 100 deelnemers.

Rabobankdirecteur De Jong hield een korte enthousiasmerende toespraak, waarin hij de deelnemers prees voor hun inzet, vooral nog-niet deelnemers opriep mee te gaan doen en de tussenstand bekend maakte. Onder het genot van een kop koffie/ thee en een gebakje werden er 2 prijzen uitgereikt aan de deelnemers die de meeste kilometers hebben afgelegd. Voor de gemeente Sneek was dat Oebele Anema (608 km) en voor de Rabobank René Steens (312 km). De prijzen waren beschikbaar gesteld door het landelijk coördinatieteam. Later deze week zullen er onder beide teams nog een aantal fietspresentjes verloot worden. De gelukkigen zullen dit presentje binnenkort thuisgestuurd krijgen.

Aan kop gaat de gemeente Sneek met 5.926 kilometers, bij elkaar gefietst door 56 deelnemers (gemiddeld 105 km p.p). De Rabobank volgt met 2.047 kilometers door 32 deelnemers (gemiddeld 64 km p.p.). De Rabobank zal in de komende weken nog flink inzetten, dus het wordt nog spannend wie er op 1 november als winnaar uit de bus komt.

De gemeente neemt al langer deel aan het landelijk project; de Rabobank is pas op 1 september jl. van start gegaan. In de provincie Friesland doen 13 bedrijven mee aan het project Fiets naar je Werk. De gemeente Sneek staat op dit moment bovenaan en de Rabobank neemt de vierde plek in. Als we kijken naar het aantal deelnemers en het gemiddelde per persoon, dan komt de Rabobank zelfs als tweede uit de bus. De gemeente Sneek blijft ook dan koploper.

De gemeente en de Rabobank doen mee aan dit project omdat fietsen goed is voor de gezondheid en het levert tevens een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien fietsen de organisaties ook nog eens voor een goed doel: kleinschalige derde wereldprojecten van NOVIB.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 30-9-2005