Novib

Bijzondere steun Fortis ASR voor âEcole de la Rueâ project Novib

AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend Verzekeringen zijn een grote nieuwe verzekeraar geworden: Fortis ASR. Fortis ASR draagt op een bijzondere manier bij aan het âEcole de la Rueâ project dat Novib steunt in Senegal. Naast een financiële donatie heeft Fortis ASR een groot deel van het voor educatie bruikbare logomateriaal van AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend Verzekeringen geschonken aan Novib voor dit structurele scholingsproject.

De financiële donatie is mede mogelijk gemaakt door een interne veiling van deze logomaterialen op vrijdag 30 september jl., waarbij het ingezamelde bedrag verdubbeld is door Fortis Foundation. Fortis Foundation is de stichting die maatschappelijke projecten voor o.a. Fortis ASR stimuleert.

âDankzij deze bijdrage krijgen arme kinderen in Senegal een serieuze kans op een zelfstandig bestaanâ, zegt Jan Bouke Wijbrandi, directeur campagnes Novib/Oxfam Netherlands. âWe zijn heel blij dat Fortis ASR ter gelegenheid van haar integratie onze partners in Senegal wil steunen. Fortis ASR geeft met deze actie een mooie bestemming aan het overbodige logomateriaal. Onze partners hebben zelf aangegeven welke producten zij goed kunnen gebruiken in het Ecole de la Rue project.â

René Otten, Directeur Marketing en Communicatie van Fortis ASR: âWij hebben speciaal gekozen voor dit project van Novib, omdat wij geloven in educatie. Het materiaal, zoals rekenmachines, schrijfblokken, pennen en nog veel meer, krijgt in Senegal een tweede leven ten behoeve van de scholing van jongeren. Het project sluit daarmee goed aan bij Fortis ASR, waar kennis hoog in het vaandel staat.â

In Senegal zijn er veel kinderen die om financiële redenen niet naar school kunnen, maar als hulpjes werkzaam zijn bij kleinschalige bedrijfjes zoals kleermakers, smeden, etcetera. Het 'Ecole de la rue' project biedt deze jongeren in en om de werkplaats beroepsmatige scholing en basisonderwijs. Deze innovatieve werkwijze is samen met de leerlingen, hun ouders en hun bazen uitgewerkt. Na zeven jaar moeten ze in staat zijn een eigen bedrijfje op te zetten en kunnen zij zelf leerjongens en -meisjes in dienst nemen. En zo krijgt dit project een structureel educatief karakter.
Bron: Fortis, 1 oktober 2005



* www.fortisasr.nl