Eerste expositie Rosalind Jewelry in Cannes

Rosalind jewelry

Kunstschaatsster start nieuwe carrière met collectie halskettingen en chokers

Cannes, 1 september 2005
Op 1 oktober 2005 opent ex-kunstschaatsster Rosalind Suurland-Labruyère de eerste internationale expositie van haar collectie Rosalind Jewelry. De collectie bevat handgemaakte halskettingen en chokers. De expositie wordt gehouden in Galerie Pilardus, de galerie van schilderes Thérèse Steinmetz, gelegen op een steenworp afstand van het Palais du Festival in Cannes.

De expositie laat een deel van de collectie sieraden zien, die Rosalind Suurland-Labruyère na het afsluiten van haar schaatsperiode heeft ontworpen. De sieraden van Rosalind zijn stuk voor stuk handgemaakt en vervaardigd van verschillende soorten stof en zijde. Naast de geëxposeerde modellen, ontwerpt Rosalind op verzoek speciale sieraden voor een specifieke gelegenheid, zoals een galafeest.

Jarenlang was Rosalind Suurland-Labruyère uit Waalre een showrijdster paarrijden op het ijs. Als hoogtepunt van haar carrière ziet zij het optreden op het World Press Photo Gala 1995 in Hilversum, de eerste schaatsshow in Nederland op een theaterpodium. Twee jaar geleden sloot Rosalind haar schaatsperiode af en ging zij zich richten op het ontwerpen van sieraden.

Rosalind vindt het een eer om in galerie Pilardus te exposeren. Galerie Pilardus is de galerie van Thérèse Steinmetz, die met haar exotisch aandoende schilderijen in Frankrijk en Italië grote bekendheid heeft verworven.. Rosalind: 'Ik ben blij dat Thérèse zo enthousiast is over mijn collectie. Haar galerie Pilardus is een unieke locatie die goed past bij de sierlijke uitstraling van Rosalind Jewelry.'

Over de expositie van Rosalind Jewelry.
Een eerste indruk van de collectie van Rosalind Jewelry is te vinden op www.rosalind-jewelry.com.De expositie vindt plaats van 1 oktober tot eind 2005 in Galerie Pilardus, op de hoek van boulevard La Croisette en Rue Macé.