CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 1 oktober 2005
CDA opent haar campagne met pleidooi voor een nachtmetro

Wethouder Leonard Geluk wordt het gezicht van het CDA in de komende verkiezingscampagne. De partij zal zich profileren als bruggenbouwer en richt zich op de sociaal beleid voor jongeren, gezinnen en ouderen.

In Hotel New York werd gisteren het verkiezingsprogramma van de christen-democraten onthuld met daarin enkele opmerkelijke voorstellen. Zo wordt gepleit voor een nachtmetro, zodat jongeren s nachts van Now & Wow met het openbaar vervoer naar huis kunnen, aldus Geluk. Ook zou het eerste kwartier parkeren gratis moeten zijn. Dat is goed voor de middenstand. Geluk pleit tevens voor een Rotterdam-hypotheek, zodat mensen met lage inkomens makkelijker een woning kunnen kopen. Mooie plannen, maar in eerste instantie wil het CDA het huidige collegebeleid voortzetten. Het is Geluk goed bevallen met Leefbaar Rotterdam en de VVD. We beloofden normen en waarden, en dat hebben we waargemaakt. De stad ziet er nu een stuk beter uit. Geluk is niet bang tijdens de campagne te worden weggedrukt door Leefbaar Rotterdam. Wij zijn de partij die de balans zoekt. Wij willen geen groepen tegen elkaar opzetten, vandaar dat we bijvoorbeeld de islam-debatten hebben georganiseerd, zegt Geluk. Door het CDA is Leefbaar een andere koers moeten varen. Een opvallende kandidaat op de CDA lijst is Arjan Erkel, al is nog onbekend hoe hoog hij op de lijst komt te staan.

Verder hoopt Leonard Geluk dat premier en Capellenaar Jan Peter Balkenende tijdens de Rotterdamse campagne af en toe zal bijspringen.