datum: 29-09-2005 / bericht: 1 van 36
Verzuimsteunpunt Meubelindustrie op 1 oktober in de lucht
Persbericht, 27 september 2005
Per 1 oktober 2005 gaat voor de meubelindustrie een eigen Verzuimsteunpunt van start. Dit Verzuimsteunpunt Meubelindustrie is hét aanspreekpunt voor bedrijven en hun werknemers bij verzuim en reïntegratie. Het neemt bedrijven werk uit handen en ondersteunt bij verzuim- en reïntegratiebegeleiding van medewerkers. Deze faciliteit is tegelijkertijd ook als maatwerkregeling vastgelegd in de CAO Meubelindustrie. Daarmee lopen de branchepartijen Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM), de vakbonden FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV voorop met een branche-eigen invulling voor verzuimbegeleiding, die per 1 juli 2005 mogelijk is.
Het initiatief tot het Verzuimsteunpunt Meubelindustrie is genomen door de sociale partners in de branche en het ministerie van SZW, in het kader van het Arboconvenant Meubelindustrie. Achmea verzorgt de dienstverlening van het Verzuimsteunpunt, in nauwe samenwerking met de arbodiensten Arbo Unie, ArboNed en Achmea Arbo.
Advies en ondersteuning
Het Verzuimsteunpunt Meubelindustrie is dé vraagbaak en dienstverlener voor de meubelindustrie. Het fungeert vanuit Rijswijk als een centraal aanspreekpunt waar bedrijven, personeelsvertegenwoordigers en werknemers in de branche terecht kunnen met al hun vragen over verzuim, reïntegratie en verzekering. De verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer wordt niet overgenomen; wel kunnen zij rekenen op advies en ondersteuning bij het hele proces door professionals die de branche goed kennen. De dienstverlening is gericht op een snelle terugkeer van zieke medewerkers naar de werkvloer.
Informatie
In de afgelopen periode hebben zich al 55 bedrijven aangemeld om vanaf 1 oktober gebruik te maken van de dienstverlening. Bedrijven die ook interesse hebben in het Verzuimsteunpunt Meubelindustrie kunnen telefonisch contact opnemen met 070 413 10 72, of per mail via
Arboconvenant Meubelindustrie
Het Arboconvenant Meubelindustrie is een initiatief van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de werkomstandigheden in de bedrijfstak te verbeteren. Doelstellingen zijn minder fysieke belasting, minder blootstelling aan oplosmiddelen, een VOS-scan bij 400 bedrijven, 10% minder WAO-instroom en 10% minder langdurig ziekteverzuim. Gewoon DOEN is het motto van de voorlichtingscampagne.
FNV Bouw