Digitale Gemeente Houten

Lustrumdag Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons

woensdag 28 september 2005 - Bron: Jos van Brummelen

Zaterdag 1 oktober staat bij honk- en softbalvereniging Houten Dragons de hele dag in het teken van de viering van het eerste lustrum. Sinds de start in 2000 heeft de jonge vereniging in vijf jaar tijd het honk- en softbal ook in Houten op de kaart gezet. Omdat deze mijlpaal niet ongemerkt gepasseerd kan worden, nodigen de Dragons alle Houtenaren uit op het onlangs vernieuwde veld aan de Stenen Poort.

Omdat het WK Honkbal dit jaar in Nederland wordt gespeeld, heeft u via diverse media al kunnen zien hoe leuk de sport kan zijn. Tijdens de lustrumdag zullen de Dragons laten zien wat er de afgelopen jaren op honk- en softbalgebied in Houten is bereikt. Gedurende de dag krijgt u niet alleen een goede indruk van de sport zelf, ook zal het aan gezelligheid rondom the ballgame niet ontbreken, want de Dragons ontvangen u American-style!

Vanaf 10 uur bent u welkom bij de warming-up van de dag. Het pupillenteam speelt dan op eigen veld een competitiewedstrijd tegen de Nieuwegein Diamonds. Vanaf 13.00 uur start het officiële programma: een gemixt team van de Dragons speelt dan een spannende wedstrijd peanutbal. Om u meer inzicht te geven in het spel zal de hele wedstrijd van commentaar worden voorzien. Bij deze wedstrijd zullen ook een aantal prominente honkballers aanwezig zijn. Om 14.15 uur is het de beurt aan onze kampioensteams Softbal (dames en heren) om de strijd aan te gaan. Ditmaal spelen de teams een verkorte wedstrijd tegen elkaar.

Tijdens de wedstrijden (vanaf 13.00 uur) kunnen alle kinderen deelnemen aan diverse spellen, zoals: wie gooit de snelste bal en wie steelt het snelst een honk. Daarnaast is er een doe-quiz, waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Wie nog niet moe is kan springen op een springkussen of worden geschminkt.

Omstreeks 17.00 uur is het programma ten einde en vieren de Dragons in besloten kring nog het einde van het seizoen.

Meer informatie over de Houten Dragons is te vinden op onze site www.houtendragons.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).