Stad Brussel


Vierde editie van het evenement 'Nuit Blanche' op 1 oktober

De Stad Brussel maakt zich op voor de 4^e editie van de Nuit Blanche. Ook dit jaar willen we met dit evenement de nacht in de kijker zetten door tal van ongewone plekjes open te stellen die normaal ontoegankelijk voor het publiek of verlaten zijn. Maar ook de alom bekende plekjes worden in een ander licht geplaatst. Nuit Blanche is een uniek cultureel evenement waarbij tal van publieke en privé-partners de handen in elkaar slaan om er een feestelijke nacht van te maken. Meer dan 150 activiteiten moeten de honger van het nieuwsgierige publiek stillen.
Affiche Nuit Blanche

Editie 2005 is gebaseerd op verschillende pijlers. Zo zijn er themawandelingen om de stad op een totaal andere manier te (her)ontdekken zoals een wandeling door de steegjes, een historische wandeling, een moderne kunstwandeling, Brussel vanuit de lucht bekeken, een inktwandeling (bibliotheken open tot 22u.) en zelfs een Brusselse fijnproeverswandeling. Dit jaar en dat is nieuw - wordt een grote voetgangerszone (vanaf het einde van de Antoine Dansaertstraat kanaalzijde - tot aan het Oud Korenhuis) aangelegd waarlangs de wijken van het stadscentrum op een feestelijke en unieke manier ontdekt kunnen worden.

Tijdens de Nuit Blanche 05 staan ook niet te missen activiteiten op het programma zoals een Tangobal in het stadhuis, een Bal Moderne in het Brusselse parlement, een improvisatiemarathon in het Bellonahuis of een nachtelijk bezoek in en achter de schermen van het Koning Boudewijnstadion, en verder vele concerten en tentoonstellingen of straatevenementen verspreid over de hele stad. Net als de voorbije jaren kan u er tijdens 7 dansavonden dansen op verschillende muziekstijlen. Hieraan kan u met één enkele pass (5 in voorverkoop, 7 op de avond zelf) deelnemen.

Als afsluiter mogen alle nachtuilen gratis aanschuiven voor een groot ontbijt in de Sint-Hubertusgalerij.

De Nuit Blanche is tegelijk een ideaal moment om na te denken over de nacht en hoe deze door de overheid moet worden ingevuld. Met dit doel voor ogen wordt in samenwerking met het Observatorium van de Nacht (BITC) een Nachtuniversiteit georganiseerd. Die zal in het halfrond van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest plaatsvinden en van 18u. tot 2u. voor iedereen toegankelijk zijn.

Het volledige programma vindt u op www.nuitblanche2005.be, waar u ook uw eigen parcours kan samenstellen op basis van door u gekozen themas en tijdstippen.

De meeste activiteiten van de Nuit Blanche zijn gratis, maar voor sommige moet u vooraf inschrijven om te vermijden dat voor bepaalde evenementen te veel bezoekers op hetzelfde moment komen opdagen.

Plaatsen reserveren is mogelijk op de interactieve site: www.nuitblanche2005.be

De Nuit Blanche is een initiatief van de stad Brussel en wordt gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof), de gemeente Elsene en BITC.

Het volledige programma wordt tijdens de persconferentie op 6 september e.k. om 11u. in het stadhuis van Brussel bekendgemaakt.

Informatie
Kabinet Cultuur Stad: Olivier Arendt - tel. 02 279 45 12 - olivier.arendt@brucity.be
Perscontact: Isabelle Ratzel - tel. 0475 890 155
-isabelle.ratzel@skynet.be