Gemeente Culemborg

Persbericht

DATUM 30 september 2005

Culemborgse peuterspeelzalen en basisscholen digitaal in beeld

De gemeente Culemborg heeft in 2003 in samenwerking met verschillende schoolbesturen en peuterspeelzalen een speciale scholengids uitgegeven met informatie over de peuterspeelzalen en scholen in Culemborg. Deze scholengids was bedoeld om ouders en verzorgenden een beeld te geven van wat Culemborg aan peuterspeelzalen en basisscholen te bieden heeft. Hierdoor konden zij makkelijker de peuterspeelzaal of school vinden die bij henzelf en bij hun kind paste.

Scholengids digitaal
Deze scholengids gaat nu digitaal! Dat betekent dat de informatie via de website van de gemeente Culemborg is te vinden. Op de site zijn praktische gegevens opgenomen zoals namen, adressen en telefoonnummers van alle peuterspeelzalen en basisscholen. Hierdoor krijgen ouders een goede indruk van het aanbod aan peuterspeelzalen en basisscholen in Culemborg. De informatie is echter niet alleen bestemd voor ouders en verzorgenden van kinderen in de leeftijd van twee jaar en drie jaar. De website bevat namelijk ook informatie over kinderopvang, voortgezet onderwijs en volwasseneducatie.

Opvoeden een vak apart
Omdat opvoeden een vak apart is, is op de website ook informatie te vinden over het lokale en regionale aanbod voor opvoedingsondersteuning. Hierbij is een opsplitsing gemaakt naar leeftijd: 0 tot 4 jaar, 4 tot 12 jaar en 12 tot 19 jaar. Ouders kunnen informatie en ondersteuning krijgen bij kleine en grote opvoedingsvraagstukken, zowel individueel als in een groep. Het merendeel van het ondersteuningsaanbod wordt gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. Meer weten? Surf naar www.culemborg.nl en kijken onder voorzieningen.

EINDE PERSBERICHT
Gemeente Culemborg Postbus 136 Tel 0345 477 700 Info@culemborg.nl Ridderstraat 250 4100 AC Culemborg Fax 0345 477 950 www.culemborg.nl