Payback daagt de stichtingen Leaseverlies en Eegalease

Vereniging payback

De stichtingen Leaseverlies en Eegalease worden voor het gerecht gedaagd.

Veel gedupeerden van aandelenlease producten hebben zich sinds 2002 als belangstellende gemeld bij de stichting Leaseverlies en Eegalease. Zij hebben er op dat moment ten onrechte op vertrouwd, dat bij deze stichtingen hun belangen naar behoren zouden behartigen.
De door deze stichtingen toegejuichte Duisenbergschikking is, gezien de gerechtelijke uitspraken, zeer mager en teleurstellend.
In samenwerking met Dexia wordt het gerechtshof in Amsterdam verzocht de Duisenbergschikking algemeen verbindend te verklaren voor alle aandelenlease gedupeerden. Hierbij wordt misbruik gemaakt van de Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (WCAM), die onlangs in werking is getreden. Tevens zal gevraagd worden alle lopende rechtszaken aan te houden tot de rechter een beslissing hierover heeft genomen. Als de rechter hierin meegaat worden alle aandelenlease gedupeerden van Dexia verplicht om de Duisenbergschikking te accepteren, tenzij de gedupeerde hier bezwaar tegen aantekent. Dit betekent voor alle gedupeerden dat de reeds betaalde inleg niet wordt terugbetaald en dat bij niet-eegalease zaken alsnog nog één derde van de restschuld moet worden betaald, mits de gedupeerde in aanmerking komt volgens de voorwaarden die Dexia heeft bepaald.
Om in aanmerking te komen voor de schikking moet men ondermeer eerst de volledige restschuld betalen voordat deze restschuld wordt kwijtgescholden. Komen komt men niet in aanmerking voor de schikking dan moeten moet men alsnog de volledige restschuld aan Dexia betalen.

Het Samenwerkingsverband van Rechtshulpverleners van aandelenlease gedupeerden heeft meermalen laten weten dat dit volstrekt onacceptabel is. Ondermeer omdat procederen veelal een veel beter resultaat oplevert dan de Duisenbergschikking. Doorgaans worden 90% van de rechtzaken gewonnen, waarvan men gemiddeld 75% van de inleg terugbetaald krijgt.

De vereniging Payback spant een rechtszaak aan tegen de stichtingen Leaseverlies en Eegalease. Zij is van mening dat beide stichtingen de belangen van de gedupeerden heeft verkwanseld door ondermeer toe te staan dat Dexia het door hen betaalde bedrag aan de stichting(en) laat vergoeden. Zij is ook van mening dat de beide stichtingen een wanprestatie hebben geleverd door niet alle juridische argumenten in verweer te brengen die zich in de rechtszaal bewezen hebben inzake deze - lease-gate-affaire -, zoals: Het niet kunnen aantonen van aankoopbewijzen van de aandelen, wat duidt op fraude. Het niet beschikken over de juiste vergunningen, waaronder een WCK-vergunning, wat leidt tot nietigheid van de overeenkomst.
Het ernstig schenden van de zorg- en informatieplicht, welke van toepassing waren op AEGON s dochter maatschappijen Legio Lease en Bank Labouchere waarvan Dexia nu de rechtsopvolger is.
Het niet door laten gaan van de hoger beroepszaak Eega-verweer, waardoor er geen jurisprudentie is ontstaan ten voordele van de Eegaleasers. De beide stichtingen hebben van de aangeslotenen geen volmacht verkregen om een verzoekschrift in te dienen dat nodig is om de Duisenbergschikking in samenwerking met Dexia algemeen verbindend te laten verklaren.

Via de website WWW.SLV-NEE.NL verzamelt de vereniging Payback machtigingen om namens teleurgestelde gedupeerden hun inschrijving op te zeggen bij één of beide stichtingen en om namens hen op te treden in het verweerschrift Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade.
Voor de gedupeerden die geen Internet hebben, bestaat de mogelijkheid om de machtigingsbrieven bij de vereniging op te vragen op het adres:

Vereniging Payback
Postbus 90
7700 AB Dedemsvaart.

www.pay-back.nl
Voor de redactie:

info@pay-back.nl
Persvoorlichter Ron Huijboom tel. 06 - 21860528