AEGON

29-09-2005

Werkgevers krijgen totaaloplossing WIA bij AEGON

AEGON is klaar voor de komst van de WIA en introduceert op 6 oktober het AEGON Gezond Werkplan. Deze WIA-verzekering is volledig aangepast aan de komst van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Het AEGON Gezond Werkplan biedt werkgevers een combinatie van verzuimbegeleiding, verzuimmanagement, reïntegratie en inkomensbescherming.

De werkgever kan zich beschermen tegen de financiële risicoâs bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van zijn personeel. Daarnaast helpt AEGON verzuim te voorkomen, begeleidt bij reïntegratie en verzekert het inkomen tegen een (flinke) achteruitgang bij gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

AEGON spreekt geen omzetverwachtingen uit, maar verwacht dat de gekozen aanpak zal aansluiten bij de behoefte van werkgevers. Die behoefte wordt gekenmerkt, zo blijkt uit marktonderzoek, door de wens naar âzo min mogelijk gedoeâ en âzich concentreren op ondernemenâ. Werkgevers zijn door de WIA zelf verantwoordelijk voor de financiële gevolgen bij ziekte van hun personeel, zoals loondoorbetaling, en krijgen bovendien te maken met allerlei wettelijke voorschriften bij de verzuimbegeleiding en reïntegratie. AEGON streeft ernaar de administratieve belasting van werkgevers te minimaliseren en tegelijkertijd de kosten in de hand te houden.

WGA-aanvulling

Door de komst van de WIA zal er een groep werknemers ontstaan die gedeeltelijk arbeidsgeschikt is (tussen 35 en 80% en dus deels kan werken), maar desondanks geen werk kan vinden. Het kan immers zijn dat er geen passend werk voorhanden is. Deze groep ontvangt met de nieuwe regels een minimale uitkering vanuit de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en vervalt uiteindelijk in een bijstandsuitkering. Om een inkomensval naar bijstand te voorkomen, biedt AEGON een WGA-aanvullingsverzekering als module in het AEGON Gezond Werkplan. Met deze module ontvangt de zieke werknemer tot 70% van zijn oude inkomen tot maximaal het SV-loon (2005: +/- EUR 44.000).

Extra prikkel

Werknemers die na meer dan twee jaar (bijvoorbeeld na een burn-out of hartproblemen) nog bezig zijn met reïntegreren, kiezen er vaak voor om eerst âvoorzichtigâ parttime te beginnen met werken. Deze categorie ondersteunt AEGON in het AEGON Gezond Werkplan met een financiële prikkel: âwerken loontâ. De werknemer met een uitkering (AEGON WGA-aanvulling) kan bij werken meer dan 70% van zijn oude inkomen verdienen.

Pensioenen

Veel pensioencontracten bieden de deelnemers nu met een WAO-excedent verzekering financiële bescherming tegen de inkomensgevolgen bij arbeidsongeschiktheid. Door de komst van de WIA zal AEGON de huidige WAO-excedent verzekering vervangen door een WIA-excedent verzekering.

Kenmerkend

Het AEGON Gezond Werkplan is met name geschikt voor werkgevers in het segment Midden- en Kleinbedrijf. De kenmerken van het AEGON Gezond Werkplan:

* Werkgevers hebben met het AEGON Gezond Werkplan in één keer de aanpak van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in hun bedrijf geregeld. Een werkgever kiest de modules (keuze uit 6 modules) die hij in zijn situatie nodig heeft;

* AEGON ondersteunt werkgevers bij de hoge kosten voor reïntegratie. AEGON vergoedt 80%, indien naast AEGON Zorgmanagement tevens de AEGON verzuimverzekering wordt afgenomen;
* De werkgever heeft slechts een minimale administratie: de werkgever hoeft maar één keer per jaar een actuele lijst met personeelsgegevens op te sturen naar AEGON;
* AEGON hanteert voor haar ziekteverzuimverzekering het bonus/malus systeem. Werkgevers met geen of weinig ziektegevallen, zien dat terug in een lagere premie. Andersom geldt dat ook: bij veel ziekte geldt een hogere premie;

* Een werkgever heeft de mogelijkheid om zijn werknemers te behoeden voor een forse inkomensval;

* Werkgever hebben de mogelijkheid om het financiële risico van twee jaar loondoorbetaling te verzekeren;

* Werkgevers kunnen in conflict komen met het UWV, CWI of de werknemer zelf. AEGON kan de werkgever daarin juridische ondersteuning bieden.

Verkoop

AEGON verwacht dat de WIA voor veel werkgevers lastig te begrijpen is. Veel bedrijven zullen daarom voor advies aankloppen bij hun assurantietussenpersoon. Het AEGON Gezond Werkplan zal aan werkgevers worden aangeboden via assurantietussenpersonen. Bedrijven die meerdere modules afnemen, krijgen een pakketkorting van minimaal 5 en maximaal 7% op de totale premie.