Siemens

Persbericht

CP 0509.697.NL

Den Haag, donderdag 29 september 2005

Wereldwijde primeur: de LiftMatic van Siemens, de eerste wandoven met ingebouwde lift

Siemens Consumer Products introduceert een innovatief en revolutionair concept: een wandoven met liftsysteem. Ontwikkeld om op ooghoogte geplaatst te worden, biedt het nieuwe liftprincipe ongekende mogelijkheden op het gebied van ruimtegebruik en -indeling van de keuken. De combinatie met een keramische ovenbodem maakt de innovatie compleet. Een nieuw tijdperk in ovens is aangebroken.

Filmimpressie LiftMatic (Duitstalig):

LiftMatic
Op het eerste gezicht lijkt het een gewone oven, één die weliswaar aan de wand hangt, maar qua afmeting en uiterlijk niet afwijkt van andere ovens. Tot men op zoek gaat naar een handgreep om de deur te openen. Zowel een handgreep als een deur ontbreekt! Als men de knop indrukt om de oven te openen, valt pas op hoe anders en innovatief deze LiftMatic is

Het LiftMatic systeem bestaat uit twee elektrisch aangedreven telescooprails waarmee de gehele bodem inclusief rooster en bakplaten tot maximaal 52 cm neergelaten kan worden. De maximale belasting van de ovenbodem is 10 kilo.

Ergonomisch ontwerp
Doordat de gehele bodem kan zakken tot het werkblad, kan men eenvoudig vanaf drie kanten bij de gerechten, zonder last te hebben van hinderlijke warmte en etensdampen, zonder te hoeven bukken of een deur te moeten openen. Nog een druk op de knop en de oven sluit zich weer.

Daar de oven aan de onderzijde wordt geopend, blijft de opstijgende warmte gewoon in de oven. Dit spaart warmte en energie. Door de extra plafondverlichting zijn de gerechten ook bij geopende oven goed zichtbaar. Op de knieën om de oven schoon te maken is niet meer nodig, niet alleen door de hoogte waarop de oven te plaatsen is, maar ook door het pyrolyse reinigingssysteem. De oven reinigt zichzelf volledig door het vuil te verbranden op een temperatuur van 500 graden.

Primeur - Glaskeramische bodem
Voor het eerst is een oven uitgerust met een glaskeramische bodem, waardoor nog efficiënter gebruik gemaakt wordt van directe onderwarmte. De gehele bodem bestaat uit een glaskeramische plaat waar broodjes of pizza direct op gelegd kunnen worden. Het midden van de keramische bodem bevat een warmhoudzone waarop men gerechten warm kan houden of borden kan voorverwarmen.

Nieuw: Ovensysteem Speed
De nieuwe Speedfunctie van de liftbakoven kan de baktijd tot 30% verkorten in vergelijking met traditionele ovens. Zo is bijvoorbeeld een diepvriespizza al binnen 10 minuten klaar zonder dat de oven voorverwarmd dient te worden.

Veiligheid
De ovenbodem stopt automatisch bij een obstakel, volgens het overdruk principe. Zodra de bodem een obstakel aanraakt, gaat de ovenbodem automatisch gedeeltelijk terug naar de uitgangspositie. Dit geldt voor eventuele obstakels onder de ovenbodem, maar ook voor obstakels tussen de bodem en de oven (uitstekende ovenschaal of hand).

Het verwarmingselement schakelt automatisch uit zodra de ovendeur zich opent. De gehele oven is door middel van een kinderslot te beveiligen, waarmee ook de liftfunctie is uitgeschakeld.

De LiftMatic (HB76P570) is vanaf het voorjaar van 2006 verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is 2699,- euro inclusief BTW. Afmetingen: (B x H x D) in cm: 60 x 54 x 45 cm (gesloten oven)

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden

De Siemens divisie Consumer Products is met 200 medewerkers gevestigd in Zoetermeer en maakt onderdeel uit van Siemens Nederland N.V. Deze divisie is verantwoordelijk voor de verkoop van groot-huishoudelijke apparatuur, inbouw en vrijstaand, alsmede klein-huishoudelijke apparatuur van Siemens. Daarnaast is Consumer Products importeur van inbouwapparatuur van Gaggenau. Siemens is marktleider op het gebied van inbouw keukenapparatuur.