INLIA


Actie voor peuter Casey 28/09/2005

Casey Ebot, is anderhalf jaar geleden in Nederland geboren en zwaar gehandicapt. Toch moet zijn moeder Sally met hem en een tweelingbroertje terug naar Kameroen, vanwege het ontbreken van een identiteitsbewijs. Dit ondanks verklaringen van deskundigen dat Casey in Kameroen geen overlevingskansen heeft, omdat hij de intensieve medische zorg die hij vanwege o.a. een open ruggetje nodig heeft daar niet zal kunnen krijgen. Het Bureau Medische Advisering van de IND zelf heeft nota bene uitgesproken dat er sprake is van een medische noodsituatie!

Moeder Sally was onvrijwillig zwanger toen ze als vluchteling naar Nederland kwam. Ze beviel van een tweeling in het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Vanwege haar verblijf in een azc in Wijchen heeft een gastgezin in Wijchen zich over haar ontfermd.

De Protestantse Gemeente Wijchen/Leur/Batenburg (Charterkerk) is nu een actie gestart om Casey en zijn moeder en tweelingbroertje in Nederland te houden. Zie hiervoor de website www.caseymoetblijven.nl, waarop een protestbrief aan minister Verdonk kan worden ondertekend. Stichting INLIA wil alle Chartergemeenschappen en anderen hierbij oproepen dat ook te doen.

Dr Bas Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, heeft naar aanleiding van de zaak van Casey op 22 sept jl. een brief aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie gestuurd, waarin hij vraagt geen ernstig zieke asielzoekers terug te sturen naar landen waar zij zullen sterven aan ziekten die zij in Nederland kunnen overleven. Zie voor meer informatie en de volledige tekst van de brief de site van de PKN, www.pkn.nl.

De actualiteitenrubriek Netwerk zendt vanavond (28 september) om 20.30 uur een reportage over Casey uit.