Pleon


27-09-2005
USRobotics maakt entree in VoIP-markt
Martktleider lanceert betrouwbare, gebruiksvriendelijke VoIP-producten en betreedt marktsegment van ruim 400 miljoen euro

AMSTERDAM, 27 september 2005 USRobotics, toonaangevend op het gebied van netwerktoegang, maakt bekend dat het in het vierde kwartaal van 2005 zijn intrede zal doen op de markt voor Voice over Internet Protocol (VoIP). De eerste producten voor deze markt, waarin ruim 400 miljoen euro omgaat*, zullen -volgens planning- in oktober worden gelanceerd.

Het eerste VoIP-product van USRobotics is een USB-internettelefoon. Deze is ontworpen voor gebruik met Skype en andere instant message services met mogelijkheden voor gesproken communicatie. De USB-internettelefoon biedt gebruikers de mogelijk wereldwijd kosteloos te bellen met behulp van hun pc en een breedband internetverbinding. Technieken voor het elimineren van galm en het onderdrukken van ruis garanderen de kwaliteit van traditionele telefonie. Een LCD-scherm met nummerherkenning biedt de functionaliteit die klanten gewend zijn van hun mobiele of vaste toestel.

VoIP is een logische volgende stap voor USRobotics, zegt Ute Kroboth, regiomanager Noord-Europa van de onderneming. Onze klanten willen een compleet gamma producten voor deze tijd van draadloze communicatie en internet. Met onze VoIP-producten kunnen zij het maximale halen uit hun investeringen in breedband internetconnectiviteit. Zij kunnen thuis en op het werk gebruik maken van nieuwe technologieën die zijn ontworpen om digitale Voice-communicatie even eenvoudig en gemakkelijk te maken als traditionele telefonie.

Volgens breedbandonderzoekers Point Topic() zijn er meer dan 17 miljoen gebruikers van VoIP. De bijbehorende producten vormen een snelgroeiend segment van de technologiemarkt.

De omzet van VoIP-services in Noord-Amerika bedroeg in 2004 meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars, en hierin zijn de gratis service-providers niet meegerekend. De groei van deze markt zet door nu we de aanloopfase achter ons laten, zegt Kroboth. Het is niet meer dan logisch dat wij onze klanten hier producten voor gaan aanbieden.

Andere VoIP-producten die door USRobotics worden ontwikkeld zijn een VoIP-telefoonadapter, een USB-telefoonspeaker en een draadloze 4-poorts router met twee VoIP-telefooningangen.


*Cijfers Infonetics Research
(http://www.infonetics.com/resources/purple.shtml?ms05.ngv.1q.nr.shtml )
Cijfers Point Topic
(http://www.point-topic.com/content/dslanalysis/voipana050706.htm) De USB-internettelefoon van USRobotics maakt gebruik van de Skype interface, maar is niet gecertificeerd door Skype Internet Phone.

USRobotics
USRobotics is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van netwerktoegang en levert de beste en meest innovatieve producten op de markt. Zonder de analoge modems die het bedrijf hebben grootgemaakt uit het oog te verliezen, is USRobotics bezig zijn leidende positie in hoog tempo uit te breiden naar andere marktsegmenten. Het bedrijf levert bijvoorbeeld snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en apparatuur voor internetbeveiliging aan de groeiende markten voor particulieren, kantoren aan huis en het MKB. USRobotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over het bedrijf en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com/nl.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com