Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Kookboekenschrijver Julius Jaspers:
Het is zover: smart cooking met de magimix nog 'smarter'
Amsterdam, 2 september 2005... Julius Jaspers, de man die het leven van de amateurkok zoveel aangenamer maakt, heeft vandaag in restaurant Le Garage te Amsterdam zijn vierde boek geïntroduceerd. Smart Cooking en Magimix is geschreven in samenwerking met de importeur van de bekende keukenmachine.
De perslunch stond helemaal in het teken van bijzondere gerechten gemaakt met behulp van de Magimix. Een soep van Katjangs met wokgroente en een vishamburger uit de zee met de polenta waren een van de gerechten. Gastheer Joop Braakhekke kreeg als eerste het nieuwe boek van Julius Jaspers en het allernieuwste model van Magimix overhandigd.
Beste Nederlandstalige kookboek
'Smart Cooking met de Magimix' is het vierde boek van Jaspers, wiens drie andere boeken een groot succes zijn. Het eerste boek, met veel slimme tips voor de voorbereiding van talloze gerechten, ontving zelfs de Gouden Garde voor het beste Nederlandstalige kookboek 2003. Het derde boek is helemaal gericht op de Aziatische keuken.
Dips, snacks en spreads
In het nieuwe boek van Jaspers komt alles aan de orde voor een spannende en aangename maaltijd. Van snacks, dips en spreads tot vegetarische schotels en vis, vlees, groente en sauzen. Maar ook taarten en dranken worden behandeld. Zo geeft wijnspecialist Harold Hamersma adviezen over welke wijn bij welk gerecht past.
Smart Cooking
Koken is volgens Jaspers 'entertainment' en dus moet de gastheer of -vrouw niet de hele avond in de keuken staan terwijl de gasten aan tafel zitten. De voorbereidingen zijn daarom zo belangrijk. Doel van het werk in de keuken is dat het afmaken van ieder gerecht tijdens de maaltijd nog maar maximaal vijf minuten in beslag neemt. Jaspers: ,,Het klinkt simpel... en dat is het ook!''.
De foodprocessor van Magimix is natuurlijk de ideale keukenhulp om de bereidingstijd van allerlei gerechten te bekorten. Waardoor de amateurkok weer meer tijd overhoudt voor andere leuke zaken die bij een diner horen.
Magimix Actie op de Woonbeurs
Tijdens de Woonbeurs in Amsterdam van 27 september tot en met 2 oktober presenteert Magimix twee nieuwe foodprocessors in verschillende uitvoeringen. Wie dan een keukenmachine aanschaft krijgt het nieuwe boek van Julius Jaspers cadeau.
Voor meer informatie over de Magimix: www.micave.nl.
Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers (tevens eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen.) Smart Cooking 1 ontving de Gouden Garde voor het beste Nederlandstalige kookboek in 2003. Na het succes van Smart Cooking 1 en 2 en 3 komt 1 september Smart Cooking met de Magimix, dat geheel in het teken van koken met de Magimix staat. www.studiobazar.nl
Smart Cooking met de Magimix
Prijs: ¤ 25,- (incl. BTW)
ISBN nummer: 9078040025
Vanaf 1 september verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en alle vestigingen van Studio Bazar.