Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


26 september 2005


ELSPEET - Automobiliste botst tegen boom


Een 20-jarige automobiliste uit Elspeet is in de nacht van zondag op maandag (26/09) op de Uddelerweg tegen een boom gebotst. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 01.45 uur melding dat er een auto tegen een boom en op de kop zou liggen. De politie trof de vrouw naast de auto aan. Zij mankeerde niets maar de auto was zwaar beschadigd. Zij vertelde de politie dat ze vermoedelijk in slaap was gevallen en eerst tegen enkele palen en vervolgens tegen de boom was gebotst.


't HARDE - 13 jarige in ziekenhuis na mishandeling
Een 13 jarige jongen uit Doornspijk is zondaqavond mishandeld door een nog onbekende man. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling en is daarna doorgestuurd en voor nader onderzoek opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle.
De 13 jarige bevond zich rond 19.00 uur met enkele vrienden in de speeltuin op de hoek Fufsteenweg/Talksteenweg in 't Harde.
Ze speelden met eikels en plotseling verscheen een onbekende man waarop de groep er vandoor ging. De 13 jarige werd door de man in de kraag gevat en mishandeld. De man zou een blanke wat oudere man zijn met een hoedje.
Gezien de ernst van de mishandeling is de politie een grondig onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien en/of weten wie de onbekende man is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


DOORNSPIJK - Bromfietsster lichtgewond door valpartij


Een 15-jarige bromfietsster uit Oldebroek raakte zondagmiddag (25/09) op de Zuiderzeestraatweg West lichtgewond doordat zij ten val kwam. Zij verloor rond 15.40 uur door een hobbel in het wegdek de macht over het stuur en kwam ten val. Zij liep hierbij verwondingen aan het gezicht op. Vermoedelijk was haar helm van haar hoofd gegaan omdat zij tijdens het rijden bezig was de kinband van de helm te sluiten. De politie gaf haar een boete omdat zij niet in het bezit is van een bromfietscertificaat.


HARDERWIJK - Automobilist rijdt in op politiemensen


Een 47-jarige automobilist uit Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag (25/09) op het Fraterhuishof met zijn auto op twee politiemensen ingereden.
De politie zag zondagmorgen vroeg rond 02.20 dat de man schade veroorzaakte aan een tuinhek in de Fraterhuishof daarna doorreed.
Politiemensen te voet die één en ander zagen gebeuren, gaven de man een stopteken waarop hij op hen inreed. Door opzij te springen konden zij een onegval voorkomen.
De bestuurder werd kort daarna in zijn woning in Ermelo aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij blies een promillage van 1,3. De politie nam zijn auto in beslag.


HARDERWIJK - Scooterpassagiere lichtgewond door val


Een 14-jarige meisje raakte in de nacht van zaterdag op zondag (25/09) op de Waltorenstraat gewond toen zij als passagiere van een scooter op de grond viel. Zij zat met drie personen als laatste op de scooter en viel er zondagmorgen vroeg rond 04.10 uur af. Een ambulance vervoerde haar met diverse schaafwonden naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.


WEZEP - Gewonden door aanrijding

Bij een aanrijding tussen een automobiliste en een motorrijder vielen zondagmiddag op de Zuiderzeestraatweg twee gewonden. Een 84-jarige automobiliste uit Leusden reed rond 13.10 uur vanaf de Zuiderzeestraatweg de oprit van de A28 op maar kon een aanrijding met een 23-jarige motorrijder uit Oldebroek niet meer ontwijken. De motorrijder en een 88-jarige passagiere van de auto uit Amersfoort raakten beiden ernstig gewond en werden met twee ambulances naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk vervoerd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --