KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-9-2005

Drie Nederlanders in de Goldfleet WK Laser

De afgelopen dagen is er veel gebeurd op het WK Laser in Brazilië. Marc de Haas heeft zich vast genesteld in de top twintig door een sterke serie; 16-17-9-5-3-5-18 en een 25e plaats als voorlopige aftrek. Marc staat na acht gevaren races op de 17e plaats in het tussenklassement. Ook Sietse-Jan Sietzema en Eduardo van Vianen zeilen de komende drie dagen in de Goldfleet. We vinden Sietse-Jan op een 52e plaats en Eduardo op een 67e plaats in het tussenklassement. Roelof Bouwmeester en Matthieu Moerman haalden de Goldfleet net niet en gaan strijden om de eer in de Silverfleet.

Als Marc zijn vorm vasthoudt dan kan hij nog flink wat plaatsen stijgen, aldus coach Wil van Bladel. Marc heeft inmiddels bewezen dat hij zich onder alle omstandigheden met de absolute wereldtop kan meten. De ervaring leert dat in de Goldfleet de kaarten pas echt goed geschud worden. Er kan bovendien slechts 1 wedstrijd in de Goldfleet worden afgetrokken, waardoor een dubbele misstap al fataal is.

De Braziliaan Robert Scheidt steekt met slechts negen punten nog altijd met kop en schouders boven de rest uit. Van de acht wedstrijden won hij er vijf en hij behaalde twee keer de tweede plaats. Voor de achtste maal lijkt hij onverslaanbaar op een WK.

Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.2005laserworlds.com.br