Edelman - DLV


26 - 9 - 2005

BBned eerste aanbieder van zakelijk ADSL2+

BBned kondigt aan in december 2005 de eerste netwerkaanbieder te zijn die ADSL2+ aanbiedt aan zakelijke gebruikers. Op dit moment maakt al een groot aantal consumenten gebruik van ADSL2+ van BBned. Momenteel maakt BBned zijn backoffice ook voor de zakelijke markt gereed, deze werkzaamheden zijn in december voltooid. Zakelijk ADSL2+ van BBned garandeert een bandbreedte van 16Mb. Deze grote, stabiele bandbreedte maakt het mogelijk gebruik te maken van een breed scala aan diensten die een hoge beschikbaarheid van de verbinding vergen, zoals PIN-verkeer, videobewaking, videovergaderen en telefonie over DSL en IP. De hoge bandbreedte zorgt ervoor dat de vele diensten die gelijktijdig worden gebruikt elkaar op de ADSL-verbinding niet wegdrukken wanneer er tegelijkertijd ook grote bestanden per e-mail worden verstuurd of gedownload. BBned is de eerste netwerkaanbieder die verbindingen van ADSL2+ kan opsplitsen in 8 kanalen die naar eigen behoefte van de gebruiker kunnen worden ingevuld. Binnen één verbinding is het mogelijk een kanaal toe te wijzen aan dataverkeer van een specifieke vestiging of bijvoorbeeld PIN-verkeer voor alle vestigingen, waardoor de overige kanalen beschikbaar blijven voor ander verkeer.

BBned levert sinds half augustus ADSL2+ op ruim 275 wijkcentrales. Hiermee worden vier miljoen koperlijnen bereikt, dit is ruim 50 procent van het hele kopernetwerk in Nederland. Daarmee heeft BBned het grootste netwerk voor ADSL2+ dat vanaf december via 30 service providers aan de zakelijke markt wordt aangeboden. Een overzicht van alle BBned-partners voor ADSL2+ staan op www.bbned.nl.

Snelheid
BBned sluit een Service Level Agreement (SLA) met zakelijke klanten af, waardoor onder meer de snelheid van de geleverde dienst gegarandeerd wordt. BBned biedt een snelheid van 16-24Mb. Bedrijven die minder nodig hebben, kunnen kiezen uit een breed aanbod van snelheden variërend van 4, 8, 10, 12 tot 16Mb. De categorie 16-24Mb heeft een grote upstream capaciteit van 1,3Mb. De overige snelheden garanderen een upstream bandbreedte van 1 Mb. Het product 16-24Mb garandeert een snelheid van 16Mb

Over BBned

BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. BBned biedt zijn klanten onder meer: ADSL, SDSL, ADSL 2+, fiberdiensten, IP VPN, VoDSL en VoIP. Telecom Italia is het moederbedrijf van BBned. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

mirjam.smets@bbned.nl

Meer over BBned:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.bbned.nl

Mirjam Smets
BBned
tel: 023 565 99 62
e-mail: mirjam.smets@bbned.nl

Edelman
Rianne van der Sar / Tessa Bouw
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl