Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Verkeersongeval met letsel

Motorrijder onderuit

Enschede

Op zondag 25 september 2005 omstreeks 11.00 uur reed een 53-jarige autobestuurder uit Losser over de Horstlindelaan. Op de kruising met de Deurningerstraat zag hij de van rechtskomende 24-jarige motorrijder uit Enschede niet. Er ontstond een aanrijding. De motorrijder kwam ten val en raakte met zijn benen een lantaarnpaal. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het MST Enschede. (bps: 05-121653)

Verkeersongeval met letsel
Eenzijdig ongeval
Enschede
Op zondag 25 september 2005 omstreeks 13.30 uur reed een 32-jarige autobestuurder uit Enschede op de Beckummerstraat richting Beckum. In een scherpe bocht verloor de man de macht over het stuur en kwam in de berm terecht en sloeg over de kop. Hij kwam in de sloot terecht. Het slachtoffer kon op eigen kracht de auto verlaten. Het slachtoffer is met een bloedende hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (bps: 05-121687)

Verkeersongeval met letsel

Slachtoffer overgebracht naar ziekenhuis

Haarle (gem. Hellendoorn)

Op zondag 25 september omstreeks 23.30 uur vindt een auto-ongeluk plaats op de N35. Een 55-jarige vrouw uit Heino reed over de Almeloseweg richting Zwolle. Voor haar reed een 39-jarige man uit Heino. De man zag dat de auto achterhem snel naderde en hem aan de rechterzijde voorbij reed en in de berm terechtkwam. De auto ramde een ANWB-wegwijzer, deze wegwijzer brak af en viel op de auto. De vrouw raakte hierbij lichtgewond, schaafwonden en een gekneusde knie. De vrouw is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 05-121840)

Verkeersongeval zonder letsel

Auto over de kop

Vriezenveen

Op zondag 25 september vindt er omstreeks 19.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Oude Hoevenweg. Een 34-jarige autobestuurder uit Vriezenveen kwam met zijn wielen in de berm en reed vervolgens met zijn rechtervoorkant op een boom afgereden, de boom knapte af en de auto sloeg vervolgens enkele malen over de kop. De autobestuurder kon zelfstandig uit de auto komen. De bestuurder leek op het eerste oog niet gewond, maar is toch, gezien de klap, voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Een bloedproef is van de autobestuurder afgenomen. (bps: 05-121774)

Brand

Binnenbrand in woning

Enschede

Op maandag 26 september 2005 omstreeks 01.00 uur heeft er een binnenbrand gewoed aan de Ijsselstraat. De 22-jarige bewoner van het pand is door de brandweer uit het pand gehaald en per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is er een poes uit de woning gehaald, die ter plekke door de dienstdoende dierenarts is bekeken en waarbij geen letsel is geconstateerd. De bewoner van het pand heeft, voor zover bekend, geen ernstig letsel opgelopen, maar is ter observatie wel opgenomen in het ziekenhuis. Over het ontstaan van de brand is nog niet wat bekend, dit zal nader worden onderzocht (05-121858)

Openlijke geweldpleging

Zeven mannen werden aangehouden.

Almelo

Op zondag 25 september '05 omstreeks 16.30 uur bevonden zich supporters van Heracles in een horecagelegenheid in de binnenstad van Almelo. Aldaar werd op een groot scherm naar de wedstrijd Sparta-Heracles gekeken. Een groep supporters liep op een gegeven moment naar het NS-station aan het Stationsemplacement. Daar troffen zij een andere groep mannen en er ontstond een vechtpartij. Er werd met stenen gegooid, geslagen met knuppels en broeksriemen. Een trein, welke op het perron stond, werd vernield. Een 22 jarige man uit Vriezenveen kreeg een steen op zijn hoofd en raakte gewond. Op aanwijzing van een conductrice zijn vervolgens zes personen in de trein aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. De zevende persoon, de gewonde man, werd op het perron aangehouden. De aangehouden mannen, uit Enschede en Vriezenveen tussen de 19 en 23 jaar oud, werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vechtpartij. (05-121725)

"Moal wat aans" uit de lucht

Zenderpiraat stond in een bouwkeet achter een horecagelegenheid

Albergen

Op zondag 25 september '05 omstreeks 9.00 uur werd de piratenzender 'Moal wat aans' uit de lucht gehaald door het agentschap Telecom en de Politie Twente. De zender stond in een bouwkeet achter een horecagelegenheid aan de Ootmarsumseweg in Albergen. De apparatuur is in beslaggenomen. De eigenaar van het horecagelegenheid heeft een officiële waarschuwing gekregen in verband met het verstrekken van gelegenheid tot de piraterij. (05-121651)

Rijden onder invloed

Automobiliste had een promillage van 1,5 promille.

Hengelo

Op zondag 25 september '05 omstreeks 7.54 uur werd een 20 jarige automobiliste uit Almelo gecontroleerd op de A35 in Hengelo. De vrouw was onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat zij een promillage van 1,5 had. Het rijbewijs van de vrouw is in beslag genomen.Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-121637)

Marloes Nollen: telefoon 053-4555588


---- --