Stad Utrecht

Utrecht 26-09-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Autodief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden voor het stelen van een auto.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was een auto te stelen op de Franklinstraat. Op het moment dat de agenten de straat in kwamen rijden zagen zij een man wegrennen in de richting van de Lessepstraat.

Na een korte achtervolging werd de 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Op weg naar het bureau verklaarde de man dat hij geprobeerd had de auto te stelen.

Teveel op

UTRECHT Op zondagavond is een 28-jarige automobilist uit Soest aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 21.35 uur zagen agenten de automobilist tegen de rijrichting inrijden naar het Stationsplateau. Toen agenten hem staande hielden namen zij een alcohollucht waar. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 350 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. De man bleek nog vonnissen met een totaalbedrag van ruim 1100 euro te hebben openstaan. Nadat hij deze had voldaan, keerde hij huiswaarts.

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, omdat hij zijn voertuig bestuurde onder invloed van alcohol.

Omstreeks 05.45 uur reed de man op t Goylaan toen agenten een stopteken gaven om hem te controleren. Hierop stopte hij niet, maar gaf juist gas bij. Er volgde een korte achtervolging. Op de Lundlaan reed hij zich klem tussen twee politieautos en werd hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 875 ug/l uit. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt.

Harddrugs

UTRECHT Op zondagavond is een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het handelen in en in bezit hebben van verdovende middelen.

Omstreeks 23.50 uur zagen agenten hem rijden op de Frits Coerslaan. Toen agenten hem wilden controleren, zagen ze hem uitstappen en wegrennen. Tijdens het rennen gooide hij zijn jas weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. In de jas trof de politie verdovende middelen en handelsgeld aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen na vechtpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie 4 mannen (25-29 jaar uit Utrecht en De Meern aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 4.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij in de Drieharingenstraat. In een horecagelegenheid ontstond onenigheid tussen een paar bezoekers. Dit ontaardde in een vechtpartij. De sfeer was dusdanig grimmig dat politiehonden werden ingezet om de rust te laten wederkeren. Twee verdachten verzetten zich dusdanig bij hun aanhouding en waren erg agressief, dat agenten pepperspray gebruikten om hen onder controle te krijgen en te kunnen aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.