Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 26 september 2005

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM

GEPLAATST OMMELANDER COURANT 26 september 2005

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.



----------
COMMISSIEVERGADERING 3 OKTOBER

De raadscommissie van de gemeente Loppersum vergadert op maandag 3 oktober 2005 om 20.00 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

2. Rondvraag.

3. Definitieve vaststelling van de agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 5 september 2005.
6. De brandweerzorg:
a. de samenwerking bij de brandweerzorg tussen de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum. b. Het regionaal repressief dekkingsplan.

7. Het rapport "Loppersum Vooruit".

8. Sluiting.

De raadscommissiestukken vindt u op Commissievergadering 3 oktober 2005. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met de heer R. Hekma van de afdeling Algemene Zaken, tel. 0596-575123.


----------

VERKEERSMAATREGELEN VANWEGE MUZIEKOPTREDEN MARKTPLEIN LOPPERSUM

In verband met een muziekoptreden (Rooie Rinus en Pé Daalemmer) op het Marktplein in Loppersum op vrijdag 30 september van 19.00 uur tot 01.00 uur, worden de volgende straten afgesloten voor het doorgaande verkeer: Nieuwstraat, Raadhuisstraat, Hogestraat vanaf VVV-kantoor, Wirdumerweg tot dorpshuis.

Geen bier in glas
Op grond van de verleende vergunning mag bij dit evenement alleen bier in plastic glazen worden verkocht en gedronken. Verzoek aan de bezoekers van buiten het dorp Loppersum om zoveel mogelijk op de fiets, of met het openbaar vervoer te komen.


----------

MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de navolgende meldingen (artikel 40 Wet milieubeheer) zijn ontvangen in het kader van de Wet milieubeheer.

In het kader van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer:
* Loonbedrijf Verbruggen, voor het veranderen van een loonbedrijf aan de Stadsweg 99a te Garrelsweer; de verandering betreft het vervangen van een loods voor opslag van landbouwwerktuigen.

In het kader van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer:
* Labor Pallet, voor het van toepassing worden van het besluit op een bestaande inrichting (palletfabriek) aan de Laborweg 6-10 te Toornwerd.

In een Besluit worden voorschriften gegeven ter voorkoming of beperking van nadelige gevolgen voor het milieu. De rijksoverheid stelt op grond van de Wet milieubeheer voor bepaalde branches algemeen geldende regels vast. Met deze algemene voorschriften wordt bereikt dat alle onder dezelfde branche vallende bedrijven voor het uitoefenen van de specifieke werkzaamheden landelijk ook onder dezelfde regels vallen. In bepaalde situaties kunnen gemeenten nog wel nadere voorschriften opleggen.

Voor meer informatie omtrent de ingediende meldingen kunt u contact opnemen met de vakgroep Milieu Middelstum.


----------

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN WESTEREMDEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan "Westeremden", aangaande het bepaalde in artikel 3 sub d van voornoemd bestemmingsplan. Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het perceel
* Oude Boor 7 te Westeremden, welke de bestemming "woondoeleinden vrijstaand" heeft, het veranderen van de woning toe te staan. De vrijstelling heeft betrekking op de voorgeschreven dakhelling van tenminste 40 graden.

Vanaf 27 september 2005 kunt u gedurende zes weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijzen kenbaar maken. De betreffende aanvraag ligt gedurende genoemde termijn ter visie bij de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Eventueel zal een nadere gedachtewisseling plaatsvinden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van de vakgroep Bouwen en Wonen te Middelstum, tel. 0596-575206.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester,
L. Knip, loco-secretaris.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Lichte Bouwvergunning

* R. Zwijghuizen voor het plaatsen van een carport op het perceel Borgweg 77 te Zeerijp, verzonden op 19 september 2005.

Reguliere bouwvergunning
Rectificatie
In de publicatie van 19 september jl. stond dat de reguliere bouwvergunning voor J.H. Groenewold is afgegeven voor het perceel Borgweg 4 te Zeerijp, dit moet echter zijn het perceel Borgweg 4 te Stedum.

Gebruiksvergunningen

* Zorggroep Fivelland voor het in gebruik hebben van een verzorgingshuis op het perceel Hippolytushof 1 te Middelstum, verzonden op 19 september 2005;
* College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente voor het in gebruik houden van een kerkgebouw op het perceel Concordiaplein 1 te Middelstum, verzonden op 19 september 20;
* Stichting Oude Groninger Kerken voor het in gebruik houden van een kerkgebouw op het perceel Pastoriepad 5 te Westerwijtwerd, verzonden op 19 september 2005;
* Stichting Fivelhoes voor het in gebruik houden van een dorpshuis op het perceel Fivelweg 49 te Zijldijk, verzonden op 19 september 2005.

Evenementvergunningen

* De heer P. Zuidhof voor het houden van een muziekavond op 1 oktober en een muziekmiddag op 2 oktober 2005 in de sporthal aan de Bosweg in Loppersum, verzonden 21 september 2005.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen één of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de betreffende vakgroep.


----------

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* A.K. Wieringa voor het oprichten van een bijkeuken op het perceel Zeedijken 9 te Loppersum;
* F.F. Tuitman voor het oprichten van een aanbouw aan de woning op het perceel Onno van Ewsumlaan 5 te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een sloopvergunning ontvangen van:
* Labor Pallet BV voor het slopen van een loods op het perceel Laborweg 9 te Toornwerd;
* P. van der Beek voor het slopen van een garage op het perceel IJzerbaan 2 te Eenum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een kapvergunning ontvangen van:
* J. Huis voor het kappen van 5 esdoorns op het perceel Lagestraat 7 te Loppersum.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de vakgroep Bedrijfsvoering in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.


----------

VERGADERINGEN WELSTANDSCOMMISSIE

De recentelijke ontvangen aanvragen om bouwvergunning en schetsplannen worden ter advisering aan Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen voorgelegd. De behandeling van deze plannen zal op de volgende data plaatsvinden:
* 5 en 19 oktober 2005, om 13.30 uur in het kantoor van de vakgroep Bouwen en Wonen, Concordiaplein 4 te Middelstum.


----------

COLLECTES IN DE MAAND OKTOBER

2 t/m 8 oktober Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren
9 t/m 15 oktober Nederlandse Brandwonden Stichting 23 t/m 29 oktober Vereniging Dorpsbelangen 't Zandt


----------

ACTIES IN DE MAAND OKTOBER

3 t/m 7 oktober verkoopactie Vereniging Dorpsbelangen in Stedum 12 oktober koekactie sjoelclub "de Vliegende Brik" in Garrelsweer


----------

COMPUTERCURSUSSEN VOOR 55 PLUSSERS

Binnenkort gaat de cursus `Kennismaken met de computer' weer van start bij de Stichting Welzijn Delfzijl. In deze cursus leert u wat de verschillende onderdelen van de computer zijn, wat er allemaal met de computer mogelijk is en wat die voor u thuis kan betekenen.

U leert onder andere hoe u met de computer een brief maakt in zelfgekozen letters, illustraties maakt, spelletjes speelt, de computer als opslagplaats gebruikt voor bijvoorbeeld recepten of als hulp bij de belastingaangifte.

Daarnaast zijn er de volgende vervolgcursussen:

* Word en Windows waarin de belangrijkste facetten van het werken met Word behandeld worden, zoals het verfraaien van de tekst met ander lettertypen, tekst centreren, laten inspringen of kolommen plaatsen;
* Internet. U leert in vijf lessen meer over www, hyperlink, websites en e-mail.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Ria Maring van de Stichting Welzijn Delfzijl, tel.(0596) 650787.


----------

VLIEGOEFENING BOVEN NOORD-GRONINGEN

Tussen 26 september en 7 oktober aanstaande vindt een vliegoefening plaats boven Friesland en Noord-Groningen. Er wordt dan enkele honderden meters tot enkele kilometers boven de grond gevlogen. De vliegtijden zijn vooralsnog tussen 09.30 en 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Klachten
Met klachten over de vliegbewegingen kunnen burgers terecht op een speciale klachtenlijn, tel: 0800-0226033


----------

CONTACTADRESSEN GEMEENTE

U kunt met de gemeente Loppersum contact opnemen wanneer u bijvoorbeeld klachten, vragen of opmerkingen heeft omtrent het openbaar groen en grijs. De gemeente wordt echter ook benaderd voor zaken waar zij geen directe bemoeienis mee heeft. Hieronder leest u waar u met uw klachten en vragen terecht kunt.

Welk telefoonnummer of e-mailadres
Voor klachten, opmerkingen en vragen omtrent openbaar groen, riolering, zwerfafval, afvalcontainers en weg- en waterbouwkundige voorzieningen Gemeente Loppersum, tel. tussen 08.00-16.30 uur 0596-575252 Noodmeldingen na 16.30 uur en in het weekend: 0596-575175 e-mail: servicelijn@loppersum.nl

Voor algemene vragen omtrent bouwvergunningen kunt u gebruik maken van het e-mail adres: loketbouwenenwonen@loppersum.nl

Voor klachten, opmerkingen en vragen omtrent huisvuil en grofvuil Milieudienst Groningen, tel. tijdens kantooruren 08.00-17.00 uur: 050-3671000

Voor klachten, opmerkingen en vragen omtrent straatverlichting Energiebedrijf Essent, Nationaal Storingsnummer 24 uur p/dag: 0800-9009 e-mail: service.lighting@essent.nl

Einde Gemeentelijke mededelingen 26 september 2005