Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 26 september

BERGEN OP ZOOM, 26 september 2005

Twee Bergse zaken in Opsporing Verzocht
BERGEN OP ZOOM: In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 27 september aandacht besteed aan twee zaken, die in Bergen op Zoom hebben gespeeld. De uitzending begint om 19.00 uur op Nederland 2 en wordt herhaald op woensdagmiddag 28 september om 15.35 uur op Nederland 1.

Op 19 augustus vond een gewapende overval plaats op een winkel aan het Stationsplein. Een man kwam die vrijdagavond omstreeks 19.45 uur de winkel binnen en vroeg de medewerkster om de inhoud van de kassa. Hij zette zijn woorden kracht bij door haar een vuurwapen te tonen. De vrouw deed wat haar gevraagd werd en stopte het geld in een plastic tas. Hierop is de man de winkel uitgelopen. Het gaat om een man met een Aziatisch uiterlijk, die goed Nederlands sprak.
Op maandagmiddag 12 september werd omstreeks 15.30 een juwelier op de Grote Markt het slachtoffer van een overvaller. In de winkel bevonden zich op dat moment drie vrouwen, die allen in de winkel werkzaam zijn. De dader kwam de winkel binnen, haalde een vuurwapen tevoorschijn en richtte dit op een van de vrouwen. Deze bedacht zich geen moment en sprong op de man, waardoor een soort schermutseling ontstond. De man wist zich echter uit de worsteling te ontdoen, waarna hij zich (zonder buit) uit de voeten heeft gemaakt. Ook in dit geval werd de dader omschreven als iemand met een Aziatisch uiterlijk.
De politie houdt er, op grond van de overeenkomsten in werkwijze en signalement van de dader, rekening mee dat beide overvallen door dezelfde persoon zijn gepleegd.

Man gewond bij eenzijdig verkeersongeval
LEPELSTRAAT: Zondagavond heeft zich omstreeks 22.15 uur aan de Slotweg een verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 52-jarige man uit Lepelstraat gewond is geraakt. De man zat op het spatscherm van het rechterachterwiel van zijn tractor, die door zijn 18-jarige dochter werd bestuurd. Vermoedelijk is de man door een hobbel in het wegdek van het scherm afgevallen en onder het wiel terecht gekomen. De man liep onder meer een schedelbasisfractuur en verwondingen aan het gezicht op. Bovendien heeft hij letsel opgelopen aan zijn onderlichaam. Kort na middernacht bleek uit contacten met het ziekenhuis dat het slachtoffer op dat moment stabiel was.

Woninginbraak
HALSTEREN: Zondagavond werd ontdekt dat in een woning aan de Wouwseweg was ingebroken. Nadat het dievengilde op onbekende wijze een ruit op de bovenverdieping wist te forceren, is een deel van de woning door het dievengilde doorzocht. Hierbij heeft men een kluis weten te kraken, die zich in de woning bevond en waarin zich onder meer geld en waardevolle sieraden bevonden.

Man belaagt slachtoffer
ROOSENDAAL: De politie kreeg maandagmorgen omstreeks 9.45 uur het verzoek zich te melden aan de Dr. Schaepmanlaan. Een losgeslagen persoon zou zonder enige aanleiding iemand op straat mishandeld hebben. Twee getuigen hebben de belaagde persoon weten te ontzetten, waarna een dokter uit de Huisartsenpost ter plaatse kwam. Omdat deze vermoedde dat de 38-jarige verdachte uit Roosendaal wellicht om medische redenen zo uit zijn doen was geraakt, is ook hij door de huisarts onder de hoede genomen. Het 63-jarige slachtoffer uit Roosendaal heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij hield aan de onverwachte vechtpartij kleine wondjes in het gezicht over.

Vrouw gewond na aanrijding
OUD GASTEL: Maandagmorgen werd een fietster omstreeks 10.30 uur aan de Drossaertweg aangereden door een jongeman in een zwarte auto. De vrouw verklaarde dat de man met zijn auto over haar benen is gereden. Zij slaagde er desondanks in op eigen kracht bij de woning van een vriend te komen en schakelde toen de politie in. De vrouw maakte een afspraak met de huisarts, die twee gekneusde benen constateerde. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Politie neemt aangifte op van diefstal
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag 24 september op zondag 25 september hebben onbekenden een geldautomaat van een benzinepomp aan de Van Konijnenbergweg met geweld open gebroken. De automaat diende voor betalingen voor het gebruik van de stofzuiger en de luchtpomp. De automaat, de luchtpomp en de stofzuiger zijn vernield. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Auteur: Manon Ostendorf