Gemeente Buren


Herinrichting kruising erichemseweg/graafschapsstraat in buren

De reconstructie van de kruising van de Erichemseweg met de Graafschapsstraat en Lange Hofstedestraat in Buren begint in de week van 26 september 2005. De Erichemseweg wordt verbreed (vanaf de Tielseweg tot de Lange Hofstedestraat om het bedrijventerrein beter bereikbaar te maken) en de kruising zelf wordt verhoogd aangelegd.

Het deel van de Erichemseweg tussen de Tielseweg en de Schuilheuvelstraat krijgt een nieuwe asfalt-bovenlaag. Bovendien komt er een veilige, verhoogde fietsoversteekplaats. Het is het laatste deel van de werkzaamheden voor de totale reconstructie van het gebied rond de supermarkt op bedrijventerrein 't Hulster.

De verbreding van het eerste deel van de Erichemseweg neemt vanaf 26 september ongeveer vijf werkdagen in beslag. Tijdens deze eerste fase wordt op de Erichemseweg tussen Tielseweg en Lange Hofstedestraat eenrichtingverkeer ingesteld. Het vrachtverkeer vanaf het bedrijventerrein 't Hulster in de richting A15/Tiel wordt omgeleid via de Erichemsewal. Het vrachtverkeer vanaf het bedrijventerrein in de richting A2/Geldermalsen/Culemborg wordt via de Hulsterstraat verwezen naar de Erichemsekade. Daartoe wordt eenrichtingverkeer ingesteld op de Hulsterstraat, vanaf de kruising met de Graafschapsstraat in de richting van de Erichemsekade. Personenauto's van en naar De Prinsenhof, OBS Koningin Beatrix, het sportcomplex en de bedrijven op het bedrijventerrein, kunnen gebruik maken van De Beijen.

De verhoogde aanleg van de kruising Erichemseweg/Lange Hofstedestraat/Graafschapsstraat verlaagt de rijsnelheid en verhoogt daarmee de verkeersveiligheid. Tijdens deze uitvoering, die ongeveer tien werkdagen gaat duren, blijft het eerder ingestelde eenrichtingverkeer op de Erichemseweg gehandhaafd. De bedrijven aan de Lange Hofstedestraat en de Graafschapsstraat zijn voor vrachtverkeer bereikbaar via de Schuilheuvelstraat respectievelijk Hulsterstraat. Personenauto's van en naar De Prinsenhof, OBS Koningin Beatrix, het sportcomplex en de bedrijven op het bedrijventerrein kunnen gebruik maken van De Beijen. De routes voor het vrachtverkeer vanaf het bedrijventerrein richting A15/Tiel en A2/Geldermalsen/Culemborg zijn dezelfde als in de eerste fase.

Tot slot zal voor ongeveer twee werkdagen de Erichemseweg tussen de Tielseweg en Schuilheuvelstraat, inclusief de splitsing met de Lange Hofstedestraat/Graafschapsstraat, geheel zijn afgesloten voor het aanbrengen van een nieuwe asfaltbovenlaag. De fietsveilige oversteek in de vorm van een plateaudrempel wordt halverwege de Erichemseweg tussen de Lange Hofstedestraat en de Schuilheuvelstraat gerealiseerd. De bestaande fietsoversteekplaats in de Erichemseweg, ter hoogte van de op de weg geplaatste betonnen bloembakken, komt te vervallen. Het vrachtverkeer naar het bedrijventerrein t Hulster wordt in deze fase omgeleid via Erichem. Vrachtverkeer vanaf het bedrijventerrein richting A15/Tiel en A2/Geldermalsen/Culemborg wordt verwezen zoals in fase 1 en 2.

Alle werkzaamheden worden zoveel mogelijk aaneengesloten uitgevoerd. De omleidingroutes vindt u onderaan deze pagina. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u via het algemene nummer van de gemeente (0344) 579 279 contact opnemen met de heren V. Groenewegen of R. Hack van de afdeling Ruimtelijk Beheer.


* 0347-2.4fase1.jpg

* 0347-2.5fase2.jpg

* 0347-2.6fase3.jpg