Gemeente Goirle


Steeds meer mensen zijn geĂŻnteresseerd in de geschiedenis van hun familie en velen hebben er ook een hobby van gemaakt.

Voor wie nog helemaal geen kennis heeft van 'genealogisch onderzoek' of voor wie denkt dat dit moeilijk is, bestaat de mogelijkheid hier meer te weten van te komen via de cursus 'Genealogie voor beginners'.

Het Regionaal Archief in Tilburg organiseert in samenwerking met de Stichting Brabants Regionale Geschiedbeoefening (BRG) een cursus die de beginnende onderzoeker wegwijs maakt in de wereld van de genealogie. In vijf lessen wordt aandacht besteed aan de opzet van een onderzoek, het verzamelen en vastleggen van de gegevens. Zowel in theorie als in praktijk maakt u kennis met de belangrijkste bronnen van de beginnende genealoog: de registers van de Burgerlijke Stand en de doop-, trouw- en begraafboeken.

De cursus begint op maandagmiddag 26 september 2005 om 14.00 uur. Aanmelden is mogelijk tot 9 september bij Stichting Brabants Regionale Geschiedbeoefening, 073 - 6156262 of brg@erfgoedbrabant.nl Lokatie: Regionaal Archief, Kazernehof 75 te Tilburg. Cursusdata: 26 sept, 3, 10, 17 en 24 okt. 2005; tijdstip: van 14.00 tot 16.00 uur en de docent is Theo van Herwijnen. De kosten bedragen 55,00.