RTL Group


Eerste race A1 Grand Prix op Britse Brands Hatch live bij RTL 7

Op zondag 25 september is het zo ver. Dan springt het licht op groen voor de allereerste race in de nieuwe A1 Grand Prix-raceklasse op het Britse Brands Hatch-circuit. Nederland wordt in deze raceklasse bijzonder goed vertegenwoordigd door het team van seat holder Jan Lammers, met Jos Verstappen achter het stuur van de knaloranje bolide. Jeroen Bleekemolen is de tweede rijder in het Nederlandse team. Alle races van het komende A1 Grand Prix-seizoen zijn bij RTL 7 rechtstreeks te volgen en per race is er een impressie van de kwalificatie en een live-verslag van de sprintrace te zien. Vanzelfsprekend is er ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing. Het commentaar bij de beelden is van Allard Kalff.

De grondlegger van deze nieuwe raceklasse, sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, heeft bepaald dat alle wagens technisch gezien exact gelijk aan elkaar zijn. Dit resulteert namelijk in een spannende, moeilijk voorspelbare race met veel inhaalmomenten. Het Britse van Brands Hatch-circuit is een historische baan waar in het verleden veertien Formule 1-Grand Prix zijn gereden. De laatste winnaar was Nigel Mansell in 1986. De baan is inmiddels aangepast aan alle huidige veiligheidsregels en mag dus de locatie zijn van de allereerste, historische A1 Grand Prix-race. Meer dan twintig landen zullen aan de start verschijnen van de twee races die gereden worden: een sprintrace van dertig minuten, met een zogenaamde rollende start, en de reguliere race van een uur, inclusief een verplichte pitstop.

Uitzending RTL 7:
zaterdag 24 september, tussen 17.00 en 18.30 uur (kwalificatie) zondag 25 september, tussen 14.25 en 15.15 (sprintrace) zondag 25 september, tussen 15.45 en 17.25 (race) maandag 26 september, tussen 22.30 en 23.30 (terugblik in RTL Autosport)

---

-----------
>Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP