Ingezonden persbericht
Persbericht
September 2005
BLITS, NIEUW AAN DE MAAS IN ROTTERDAM
Marcel Wanders vormt het oude Boompjes om tot een Blitse horeca hotspot
Zaterdag 24 september opent Blits, de nieuwe horeca hotspot van Hotel New York Groep,
zijn deuren. Blits is gevestigd op de Boompjes 701, pal aan de Maas, in een door Francine
Houben ontworpen horecapand, waarin voorheen de statige Brasserie de Boompjes zat.
Vormgegeven naar een concept van de Amsterdamse designer Marcel Wanders laat Blits
Wanders' eerste project in Rotterdam zich ervaren als een verrassend
`Gesamtkunstwerk'. Wezenlijk onderdeel van dit kunstwerk vormen de culinaire creaties
van Glyn Stoker chef-kok en bedrijfsleider.
Love is in the air in de Blitse love-suite
Blits en zinnenstrelend is ook het interieur van de nieuwe
Rotterdamse hotspot. Warme kleuren als geel, oranje en rood
zorgen voor een altijd stralend effect. Door de oranje ramen
en de spots in het interieur is er steeds die goudgele gloed
waardoor het lijkt alsof de zon zich hier nooit achter de
wolken terugtrekt. Marcel Wanders heeft zich laten
inspireren door het theater en het motto `zien en bekeken
worden', het Rotterdamse publiek is de hoofdrolspeler deze
avond. Zo is de love-suite een absolute eye-catcher. In een grote glanzend rood gelakte box voorzien
van een kroonluchter, ligt een rood tapijt en staan twee stoeltjes in de vorm van een hart. Blits heeft in
totaal 140 zitplaatsen; 100 in het restaurant, 2 in de love-suite en 38 in de bar/lounge.
Blitse keuken met blitse manieren
Chef-kok Glyn Stoker laat zich bij het creëren van zijn composities hoofdzakelijk inspireren door
de Japanse levenswijze, verlevendigd met invloeden uit voornamelijk Noord-Afrika en Zuid-
Amerika. Blits verrast tot in de kleinste details. Zo is er geen standaard menukaart met een
indeling naar voor-, hoofd-, en nagerecht. Blits is anders. Wie eet bij Blits bestelt waar hij zin in
heeft. Behalve dat de dagelijks wisselende kaart veel dagverse gerechten kent, kan een vegetariër
hier ook uitstekend terecht. Stuk voor stuk zijn de culinaire creaties gezonde, verrassende
gerechten met rijke smaakinvloeden, door chef-kok Glyn Stoker met uiterste precisie
samengesteld. En stuk voor stuk zijn de gerechten vriendelijk geprijsd, al vanaf 5,-.
Blits detail: niet leeg, mee naar huis!
Gasten kunnen een niet leeggedronken fles wijn in een winebag mee naar huis nemen.
Blitse openingstijden:
Open: dinsdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur
Blits
Boompjes 701
3011 XZ ROTTERDAM
Internet: www.blits-rotterdam.nl
e-mail: info@blits-rotterdam.nl
tel : 010 - 282 90 51
Ingezonden persbericht