Llink


LLiNK doet mee aan Veggie-Week

20 september 2005

"Vlees is emotie" werd er gisteren op de redactie al geroepen. Anderen moesten toegeven dat ze in de supermarkt eerst doorlopen naar de vleesafdeling om pas later de rest van de maaltijd op een lapje vlees af te stemmen. Alleen al binnen deze 35 koppige organisatie levert deelname aan de Vegetariers-Week leuke discussies op tussen vegetariërs, vleesverlaters en carnivoren. Voor de vegetarische belevenissen van de medewerkers van LLiNK kun je terecht in het medewerkerslog.
Tijdens de V-week van 19 t/m 24 september eten bekende en minder bekende Nederlanders geen vlees om de alternatieven voor vlees onder de aandacht te brengen. Ook LLiNk heeft zich aan V-week gecommitteerd en we merken nu al dat er genoeg vervangers zijn voor ons toch al biologisch vleesbeleg. Al zijn er redactieleden die na twee dagen al over gebraden kippetjes dromen.

V-week wordt afgesloten met V-day. De tweede editie van V-day wordt op 24 september gehouden in de binnenstad van Utrecht. Op deze dag worden er verschillende kookworkshops gehouden en kun je zelf de smaak van eten zonder vlees te pakken krijgen. V-day wil laten zien hoe lekker, verantwoord en snel variatie op vlees & zuivel kan zijn.