ANBO

De 50PLUS beurs 2005

15-09-2005

De 50PLUS beurs is dit jaar van woensdag 21 tot en met zondag 25 september in de Jaarbeurs te Utrecht. De openingstijden zijn 10.0017.00 uur. De toegang is 15,-. Met kortingsbon in bijlage 1 krijgt u 1,50 euro korting.
Alle ANWB- en VVV-verkooppunten verlenen 2,50 korting in de voorverkoop. U loopt dan de beurs binnen zonder wachten (zie ook de kortingsbon).
De tijd van je leven op de 50PLUS beurs. Er zijn ruim 500 stands in 4 beurshallen met workshops, lezingen en presentaties. Er zijn vele optredens op podia: muziek, show, dans en exposities. En natuurlijk heel veel voordeel, proeverijen, cadeaus en acties.

De ANBO voor 50-plussers is op verschillende locaties op de beurs te vinden. In hal 2 gang A nummer 092 vindt u de ANBO-stand die voor het eerst samenwerkt met FNV. In de stand wordt het publiek dagelijks uitgenodigd te reageren op prikkelende stellingen. Vervolgens is onze Raadslijn vertegenwoordigd in hal 1 gang D standnummer 142 in de servicebus van de ABN-AMRO ANBO. U kunt ze daar aan het werk zien en meteen uw vragen stellen. Ook de servicebus bekijken is natuurlijk leuk. Met een Jeu de boulesbaan op de FLASH stand in hal 4, voeren we met de andere bonden campagne om de senioren in beweging te krijgen. Bij consument en veiligheid kunt u de zintuigen testen bij de tentoonstelling het zesde zintuig. Enkele ANBO-aspecten ziet u wellicht nog eens terug bij de uitzendingen van seniorenomroep MAX, die opnames maakt op de beurs

Politiek Plein
ANBO-bestuursleden nemen regelmatig deel in een discussiepanel op het politieke plein gelegen achterin hal 2:
0M Op woensdag 21 september om 14.00 uur is de heer K.Geveke in debat over mobiliteit.
0M Op vrijdag 23 september om 14.00 uur is de heer S. van der Schoot in debat over armoede.
0M Op zondag 25 september om 14.00 uur is de heer J. Roodenburg in debat over wonen.

WMO-seminar
Op donderdag 22 september vindt in de Jaarbeurs door het Comité Nationale Dag van de Ouderen in samenwerking met het Ministerie van VWS en Woonzorg Nederland een seminar plaats met de titel De Wmo, dat bent u! Alle afdelingen en gewesten hebben hierover een brochure per post ontvangen.