RTL Group

Prinsjesdagspecial RTL NIEUWS en interview premier op derde dinsdag september bij RTL Z
Op de derde dinsdag van september brengt RTL Nieuws in een special rond Prinsjesdag een impressie van de rijtoer en de hierop volgende troonrede van Koningin Beatrix. Bovendien wordt in deze uitzending uiteengezet wat de hoofdlijnen zijn van het komende kabinetsbeleid. Politiekverslaggever Frits Wester peilt in het Haagse de relevante meningen van leden van de coalitie en de oppositie en im de studio wordt vervolgens met deskundigen gesproken over wat er deze dag naar voren is gekomen. De special wordt afgesloten met een uitgebreid interview met Jan Peter Balkenende.

Rick Nieman en Frits Wester spreken met de premier over de maatregelen die het kabinet op Prinsjesdag aankondigt. Onderwerp van gesprek is onder meer de omschrijving van het kabinet dat na het zuur, nu het zoet is aangebroken, ofwel dat er voor de burgers betere tijden aanbreken. Maar tegelijkertijd ziet de burger dat het leven alleen maar duurder wordt. Te denken valt dan aan de energierekening, de premies voor pensioen en ziektekosten en de lokale belastingen. Kan het kabinet burgers echt beloven dat ze er op vooruit zullen gaan of worden de maatregelen van het kabinet teniet gedaan door allerlei andere ontwikkelingen? Naast dit alles komt het vertrouwen in het kabinet aan bod, wat op een historisch dieptepunt zou zijn beland. Hoe vervelend vindt de premier dat, hoe denkt hij dat dit komt en wat gaat hij er aan doen?

Uitzending: RTL 7, dinsdag 20 september, tussen 15.00 en 16.00 uur. Het interview met Jan Peter Balkenende is vervolgens te zien binnen de RTL Z-carrousel van die week.


---

--------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718667 of eva.peters

© 2005 RTL Nederland / IP