Dortmundt van De Vijverhut in Callantsoog Meest Markante
Horecaondernemer van Noord-Holland 2005
Persbericht 19 september 2005
Dick Dortmundt van De Vijverhut in Callantsoog Meest Markante
Horecaondernemer van Noord-Holland 2005
Woerden, 19 september 2005 Dick Dortmundt van restaurant partycentrum
De Vijverhut is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van
Noord-Holland 2005. De jury roemt de veelzijdigheid en visie van
Dortmundt. Tijdens de horecabestuurdersdag van de regio Noord-Holland
van Koninklijk Horeca Nederland heeft de jury bekend gemaakt wie zich
De Meest Markante Horecaondernemer van Noord-Holland 2005 mag noemen.
Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november tijdens het
Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante
Horecaondernemer van Nederland 2005 gekozen. De verkiezing wordt
georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.
De jury stond voor de moeilijke taak om uit de laatste drie
overgebleven kandidaten de winnaar van Noord-Holland te kiezen. De
andere twee kandiaten waren Richard en Ingrid Plat van het Damhotel in
Edam en Ton Overbeek van Eetkamer Karmozijn in Haarlem.
Dick Dortmundt van De Vijverhut Groote Keeten/ Callantsoog
Een familiebedrijf waar generatie op generatie de weg naar de
Vijverhut weet te vinden, kan alleen maar door innovatief ondernemen.
Inspelen op trends zonder de eigen identiteit te verliezen. Gasten
worden culinair verwend in het restaurant en de jeugd krijgt
top-amusement aangeboden. In 2003 is De Vijverhut helemaal afgebrand.
De familie Dortmundt ging niet bij de pakken neerzitten maar met man
en macht is gewerkt aan een nog mooiere Vijverhut, waar het met recht
goed toeven is.
Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant
is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers.
De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;
* een goed personeelsbeleid;
* een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland