Gemeente Oostzaan

20 september 2005

* Afdeling Bouwen, wonen en milieu 22 september gesloten
* Inspraak kadernota WMO

* Raadscommissie

* Afsluiting Wateringbrug

* Stemmen in een willekeurig stemlokaal

* Dag van de Ouderen

* Collectevergunning


---

Afdeling Bouwen, wonen en milieu 22 september gesloten De afdeling Bouwen, wonen en milieu is op donderdag 22 september gesloten.


---

Inspraak kadernota WMO
Op 7 september is er een inspraakavond geweest over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Artikel 5 van de inspraakverordening schrijft voor dat we hiervan verslag moeten doen aan de gemeenteraad. Hierover volgt op 20 september een debat in de raadscommissie Algemene zaken. Zoals in artikel 5 lid 2 van de inspraakverordening is voorgeschreven, bevat dit eindverslag een overzicht van de gevolgde inspraakprocedure, een weergave van zienswijzen die tijdens de inspraak mondeling of schriftelijk naar voren zijn gebracht en een reactie op deze zienswijzen van het college. Dit eindverslag wordt ook opgenomen in het burgerjaarverslag 2005.
De conclusie van de inspraakavond is dat de insprekers over het algemeen kunnen instemmen met de aan de gemeenteraad voorgestelde beleidskaders. Het college van b&w en de gemeenteraad dienen wel rekening te houden met de grenzen aan de eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden van de mantelzorg. Verder is verzocht om meer huisvesting voor jongeren en starters op de woningmarkt. Deze zaken worden verder uitgewerkt in het WMO beleidsplan. Over huisvesting voor jongeren en starters worden naar aanleiding van de Woonvisie prestatieafspraken gemaakt met de woningcorporaties. De complete tekst van het eindverslag wordt verzonden aan alle belanghebbenden, die waren uitgenodigd voor de inspraakavond op 7 september. Het verslag wordt gepubliceerd op de website van de gemeente Oostzaan. Heeft u het eindverslag niet ontvangen, heeft u geen internet of wilt u nog een exemplaar ontvangen, dan kunt u die opvragen bij de gemeente Oostzaan, mevrouw A. Vrieze, tel: (075) 684 77 77.


---

Raadscommissie
Dinsdag 27 september komt de raadscommissie Grote projecten vanaf 20.30 uur bijeen in het gebouw van de griffie, Kerkbuurt 26. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de voorlopige agenda staan de volgende punten:

* Reconstructie De Haal

* Verplaatsing gemeentewerf *

* Bedrijventerrein *


* Het voorstel is om de agendapunten m.b.t. de gemeentewerf en het bedrijventerrein in een besloten deel van de vergadering te bespreken. De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis (voor openingstijden zie boven). U kunt voor aanvang van de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier.


---

Afsluiting Wateringbrug
In verband met het vernieuwen van het brugdek van de Wateringbrug is de brug van vrijdag 30 september 19.00 uur tot zaterdag 1 oktober 20.00 uur voor alle verkeer (ook voetgangers) afgesloten. Voor de omleiding van de busroute wordt een pendeldienst ingezet. Deze pendeldienst wordt door Connexxion aangekondigd op de betreffende bushaltes.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Dissel, tel: (075) 684 7731 of de heer De Wilde (075) 684 77 35.


---

Stemmen in een willekeurig stemlokaal
Het college van burgemeester en wethouders zal de gemeenteraad in oktober 2005 het voorstel doen mee te werken aan het project Stemmen in een willekeurig stemlokaal. In hoofdlijnen betekent dit dat Oostzaanse kiezers in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente Oostzaan hun stem voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen uitbrengen.

Terug naar boven

---

Dag van de Ouderen
Op donderdag 6 oktober 2005 wordt in Oostzaan weer de Dag van de Ouderen gevierd. Alle 50-plussers van Oostzaan kunnen op deze dag gratis aan diverse activiteiten deelnemen. Er wordt een uitgebreid en gevarieerd programma aangeboden. Op woensdagochtend 21 september aanstaande kunnen gratis kaarten worden afgehaald tussen 10.00 en 11.30 uur in de bibliotheek, Zuideinde 101.

Terug naar boven

---

Collectevergunning
Van 26 september t/m 1 oktober collecteert de Stichting Nationale Collecte Verstandelijk Gehandicapten.
Terug naar boven