FNV Bouw


Geen bonus voor sloop (loon)gebouw


* Op www.fnvbouw.nl/woondiensten vindt u in het nieuwsvenster alle actuele actiemails. U kunt zich op die pagina ook abonneren op de gratis (actiemail van)corpor@zine.

Deze septembermaand roepen FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV medewerkers van woningcorporaties op om op 29 september naar Utrecht te komen. Dat is de actiedag 'Geen bonus op sloop (loon)gebouw', waarvoor in het Beatrixtheater in Utrecht van 12.00 tot 14.30 uur een manifestatie wordt gehouden.

Voorafgaand aan deze actiedag bezoeken de bonden zoveel mogelijk corporaties. De ene na de andere woningcorporatie vraagt FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV om langs te komen met informatie.

Oost

In regio Oost staan FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV donderdagochtend 15 september aan het begin van de werkdag op de stoep bij woningcorporatie Sint Joseph, Paul Krugerstraat 44 te Hengelo. Daarna bezoeken beide bonden corporaties in de buurt, vervolgens is er om 12.00 uur een lunchbezoek bij corporatie Beter Wonen aan de Klimopstraat 2A te Almelo.

Zuidoost

In regio Zuidoost staat een lange reeks bezoeken gepland. Op 13 september staan de bonden om 17 uur bij Tiwos in Tilburg.

Op 15 september worden lunchbijeenkomsten georganiseerd bij twee locaties van Woonbedrijf Eindhoven. Ook is een lunchbijeenkomst gepland bij Woonveste in Drunen. Aan het eind van de dag wordt van Wonen Breburg de vestiging Tilburg aangedaan (16.30 uur).

Op 19 september houden de bonden een lunchbijeenkomst bij ZO Wonen in Geleen.

Op 20 september zijn met lunchbijeenkomsten aan de beurt: Ons Bezit in Vught, Weller Wonen in Heerlen; en om 15.45 uur volgt een bezoek aan de Kleine Meijerij in Rosmalen.

Op 21 september is de vestiging Breda van Wonen Breburg om 16.30 uur aan de beurt. Lunchbijeenkomsten worden gehouden bij twee locaties van Woonpunt in Maastricht.

Op 22 september op twee plekken een lunch bij Servatius in Maastricht.

Op 26 september vindt de lunchbijeenkomst plaats bij Wonen Zuid in Roermond.

Op 27 september houden FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV lunchbijeenkomsten bij Wonen Zuid in Kerkrade en bij Casade in Waalwijk.

Achtergrond

Eind mei liepen de CAO-onderhandelingen in de woningcorporaties vast toen werkgeversorganisatie Aedes weigerde verder te onderhandelen. Aedes wil alleen over vroegpensioen praten als de bonden terugkomen op het pas twee jaar geleden afgesproken loongebouw. Maar de directiesalarissen stegen vorig jaar sterk, zeker in corporaties die actief slopen. De leus voor de manifestatie van 29 september luidt dan ook: Geen bonus op sloop loongebouw!