Gemeente Oss


6/9/2005 - Kapwerkzaamheden populieren

Vanaf 19 september vinden er werkzaamheden plaats aan de groenstrook tussen de Nieuwe Erfsestraat en bedrijventerrein de Bulk in Ravenstein. Op deze strook zijn bij de aanleg populieren geplant, omdat deze zorgen voor een snel sluitende beplanting. De onderbeplanting heeft zich in de afgelopen jaren zo sterk ontwikkeld, dat deze als het ware `de functie' van de populieren heeft overgenomen. De 48 populieren worden uit de strook weggehaald, zodat de onderbeplanting zich verder kan ontwikkelen.

Muizenbergpad

Ook aan het Muizenbergpad worden vanaf 19 september kapwerkzaamheden uitgevoerd. Er zijn bij de gemeente Oss klachten binnengekomen over de slechte kwaliteit van dit fietspad. De verharding wordt hier opgedrukt door de boomwortels van de populieren die dicht langs het pad staan. Om deze reden worden 95 populieren gerooid. Enkele weken na het rooien worden de scheuren uit het pad gehaald. Vervolgens wordt er een nieuwe verhardingslaag aangebracht.

Vingelenweg

Ook in de Vingelenweg in Overlangel worden de scheuren uit de verharding gehaald en wordt er een nieuwe verhardingslaag aangebracht.

Meer informatie

Heeft u vragen over de uitvoering van bovenstaande projecten, dan kunt u contact opnemen met de betreffende opzichter van de gemeente Oss, de heer J. Swinkels, telefoon 629 811 of mobiel 290 778 39.