Ingezonden persbericht


Geachte heer/ mevrouw,

U leest het persbericht voor het Global-debat 'Na de Millennium Top: en nu?', dat op zondag 18 september in LUX te Nijmegen plaats zal vinden.

In het eerste debat na de Millennium Summit die van 14 tot 16 september in New York gehouden gaat worden, gaan we in op de resultaten van de Summit. Wat zijn de gevolgen van het (waarschijnlijk) niet halen van de in 2000 gestelde doelen? Wat betekent dit voor het stellen van dergelijke doelen: heeft dat uberhaupt nog zin en wat zegt dit over de effectiviteit van de ontwikkelingssamenwerking?

Ook wijs ik u graag op het culturele deel van dit programma, waaronder de films 'Darwins Nightmare' en 'Echoes of War'.

Ik hoop dat u hier aandacht aan wilt besteden. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, hoor ik het graag.

met vriendelijke groeten,

dhr. Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl
www.globaldebat.nl

Persbericht

Zondag 18 september
Globaldebat # 7 - Na de MillenniumTop: en nu?

Het eerste debat over de resultaten van de VN Millennium Summit van 14-16 september in New York

In 2000 maakten tijdens de Millennium Top de Verenigde Naties afspraken die ervoor moesten zorgen dat per 2015 de armoede in de wereld zou zijn gehalveerd. De zogeheten Millennium Development Goals behelsten betere gezondheidszorg, meer onderwijs, een sterkere positie van vrouwen, AIDS-bestrijding en duurzame ontwikkeling. Nu, in 2005, wordt de stand van zaken opgemaakt tijdens een grote VN-conferentie van 14 t/m 16 september. Hoewel op sommige gebieden vooruitgang is geboekt, kan nu al worden geconstateerd dat de doelstellingen niet worden gehaald. Waarom niet? Zijn ze niet realistisch, is er een gebrek aan middelen of gebrek aan internationaal commitment? En hoe dan wel? Of was het stellen van dergelijke doelen überhaupt geen goed idee?

In het eerste Nederlandse publieke debat na de top discussiëren o.a. Paul Hoebink, CIDIN, Linda Polmann, journalist, Nina Tellegen, directeur Wemos, Hans Kruijssen, oud-directeur Cordaid en voorzitter van de werkgroep die het advies inzake het Sachsrapport aan de regering heeft voorbereid, Theo Bouma, adjunct-directeur Projecten Novib, Erik Thijs Wedershoven, lid Nederlandse VN-delegatie en Bert Koenders, Tweede Kamerlid PvdA. Gespreksleider is Lau Schulpen.

Aanvang: 15 00 uur / gratis kaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX (reserveren mogelijk)
Locatie: LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
Reserveren: 0900-5894636
Info: www.lux-nijmegen.nl

Dit debat is onderdeel van 'Global', een debatserie over de hardnekkige dilemma's op het gebied van internationale samenwerking: www.globaldebat.nl Hoofdsponsor van Global is het NCDO. Daarnaast wordt Global mede mogelijk gemaakt door Novib, Icco, Cordaid, Hivos en het Nijmeegs Universiteitsfonds.