Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Arnhem - Dode man langs N224 blijkt Arnhemmer te zijn
Publicatiedatum: 17-9-2005 11:46:24

De op vrijdagochtend 16 september gevonden dode man langs de provinciale weg N224 blijkt een 20-jarige Arnhemmer te zijn. De man werd vrijdag door passanten gevonden, die daarop de politie hebben gealarmeerd. Omdat de man in de berm van de weg lag, is de weg vanwege sporenonderzoek de hele dag voor doorgaand verkeer afgesloten geweest. Omstreeks 18.00 uur is de weg weer vrij gegeven. Of er - voor het onderzoek - waardevolle informatie door de politie is verzameld, wordt in dit stadium van het onderzoek niet mee gedeeld.

De dode man werd in de berm nabij een parkeerstrook op de N224 (de Amsterdamseweg) gevonden. Mogelijk dat getuigen in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 september bijzonderheden hebben gezien. Zij worden dan dringend verzocht contact met de politie in Arnhem op te nemen, onder nummer 0900 - 8844. De man is aan de rechterkant van de weg gevonden (gezien richting Rijksweg A12/Ede) tussen de Schelmseweg en de Dreijenseweg. Vanzelfsprekend worden getuigen die op een andere manier over informatie beschikken, ook van harte uitgenodigd zich met de politie in verbinding te stellen. Ook dit weekeind wordt er doorgewerkt aan het verzamelen van allerhande informatie. Er is een Team Grootschalig Onderzoek van zo'n 30 mensen op de been gebracht, die onderzoek doen naar de doodsoorzaak en de omstandigheden waaronder de man om het leven is gekomen. Vandaag zal door het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het lichaam worden uitgevoerd.

Harry Munniksma, communicatieadviseur van de politieregio Gelderland-Midden neemt de woordvoering van het TGO (voorheen Recherche Bijstandsteam) voor zijn rekening. Hij is bereikbaar op nummer 0318 - 688221.

voor nadere informatie:
Team Grootschalig Onderzoek
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221