GOVCERT.NL



CERT-in-a-Box stimuleert internationale kennisdeling tussen CERTs

16 september 2005

GOVCERT.NL presenteerde CERT-in-a-Box een concrete bijdrage aan internationale kennisdeling tijdens het jaarlijkse GOVCERT.NL symposium op 8 en 9 september in Den Haag. Het product CERT-in-a-Box biedt startende Computer Emergency Response Teams (CERTs) concrete handvatten tijdens de opstartfase van een CERT of een Waarschuwingsdienst. CERT-in-a-Box is in te zien via www.govcert.nl of op CD-rom.

Het product dient ertoe om de persoonlijke en praktische ervaringen uit de opstartfase van GOVCERT.NL te rangschikken en beschikbaar te maken voor anderen. Ook tips en documenten van andere teams kunnen worden opgenomen.
Het document bevat tevens het onderdeel Alerting-Service-in-a-Box met tips voor de opzet van een waarschuwingsdienst voor computergebruikers thuis en het kleinbedrijf.

Met lessons learned opgedaan tijdens de start van GOVCERT.NL en De Waarschuwingsdienst wil GOVCERT.NL kennisuitwisseling binnen de internationale CERT-gemeenschap stimuleren. In het buitenland, met name in de meest recent toegetreden EU-lidstaten, is er veel behoefte aan praktijkervaring bij de opzet van een CERT of Waarschuwingsdienst.

Praktijkvoorbeelden
Met name de praktijkvoorbeelden over wat er goed en minder goed ging in de eerste fase hebben meerwaarde naast reeds bestaande literatuur over het opzetten van een computer emergency response team. Naast een concreet product voor internationale kennisuitwisseling, zijn CERT-in-a-Box en Alerting-Service-in-a-Box tevens een aansprekend visitekaartje van GOVCERT.NL naar haar relaties.

Naar Cert-in-a-Box

Bezoekadres:
Nieuwe Duinweg 24-26
2587 AD Den Haag
Routebeschrijving

Postadres:
Postbus 84011
2508 AA Den Haag

Telefoon: (070) 888 78 51
Fax: (070) 888 78 15
E-mail: info@govcert.nl
deelnemer aan: