Gemeente Sneek


Doeks uut Hasselt promoten Het Nieuwe Rijden in Sneek

De Doeks zijn bekend van een opmerkelijke tv-reclame. Twee langharige mannen promoten als De Doeks uut Hasselt de overheidscampagne Het Nieuwe Rijden. Deze campagne is gericht op kostenbesparing voor de automobilist. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van de overheid en ruim 20 consumenten- en branche-organisaties zoals ANWB, Bovag en RAI.

Onder het motto "Moderne tieden, tied veur't nije rieden, laten de Doeks zien hoe je op een simpele manier als automobilist op brandstofkosten kunt besparen. Enkele manier zijn bijvoorbeeld: sneller doorschakelen bij het optrekken, de auto in de versnelling laten uitrollen als een verkeerslicht op rood staat en de bandenspanning op het juiste niveau houden. De kostenbesparende maatregelen zijn tegelijk goed voor het milieu en de verkeersveiligheid.

Alle inwoners van de gemeente Sneek kunnen vrijdag deze en andere tips van de Doeks in hoogsteigen persoon krijgen. De Doeks worden om 16.00 uur welkom geheten door wethouder Jan Bargboer, bij hotel-restaurant De Daaldersplaats op de hoek van de Stationsstraat en de Kanaalstraat.

Degenen die zich hebben aangemeld voor de rijstijltraining Het Nieuwe Rijden - of zich hiervoor ter plekke aanmelden - krijgen door de Doeks en door wethouder Bargboer waardebonnen uitgereikt waarmee ze de training kunnen volgen. Er zijn in totaal 10 waardebonnen voor particulieren en 5 voor bedrijven. Als zich meer gegadigden aandienen worden de bonnen verloot.

Aan het slot van het programma krijgt wethouder Bargboer van de Doeks - en gelukkig ook van een rij-instructeur - een voorproefje van Het Nieuwe Rijden.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 13-9-2005