Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 2221 boetes uit bij verkeerscontroles Datum: 16-09-2005
Tijd bericht: 16:33
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft van 9 september t/m 16 september in totaal 31.278 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen negen dagen 2221 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen negen dagen in totaal23.622 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1642 weggebruikers een proces-verbaal. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten was 98 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Tien weggebruikers zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Zeven inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45,- voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een bromfietser werd bekeurd voor het rijden zonder helm. Een automobilist werd bekeurd voor het rijden door rood licht.

In het politiedistrict Roermond
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen negen dagen in totaal 3796 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 285 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten was 155 km/u waar 70 km/u de limiet is.

32 Weggebruikers zijn bij een staande controle gevarbaliseerd voor verschillende overtredingen. 31 Automobilisten kregen een boete van ¤ 45,- voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

In het politiedistrict Weert
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen negen dagen in totaal 2390 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 140 weggebruikers een proces-verbaal. De hoogste snelheid die werd gemeten was 105 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Vijftien automobilisten werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen, dertien weggebruikers reden door rood licht en kregen daar een bekeuring voor en een bromfietser werd bekeurd vanwege het niet dragen van een helm.

In het politiedistrict Venray
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen negen dagen in totaal 1470 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 154 weggebruikers een proces-verbaal. De hoogste snelheid die werd gemeten 78 km/u waar 50 km/u de limiet is.

27 Weggebruikers zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 12 Inzittenden werden beboet voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een automobilist kon geen rijbewijs laten zien, een automobilist kreeg een proces-verbaal voor de apk die niet in orde was en 3 weggebruikers werden beboet voro een geslotenverklaring.


Mediaberichten politie Limburg-Noord
Welkom toevoegen afmelden
____________________